Winnaars De Muziekwedstrijd 2020 bekend!

De winnaars van De Muziekwedstrijd 2020 zijn bekend. De jury bekeek bijna 600 creatieve en mooie filmpjes boordevol talent. Alle instrumenten en alle soorten muziek kwamen voor. 

Neem bijvoorbeeld Isiah, Malik en Demarillio (allen 12 jaar) uit Amsterdam. Zij stuurden deze rapvideo in, die ze samen met het buurthuis Holendrecht/Amsterdam Zuid-Oost gemaakt hebben. 

 

De jury heeft eerste, tweede en derde prijzen uitgereikt, eervolle vermeldingen toegekend en prijzen voor originele inzendingen. Eerder werden al de publieksprijzen bekend: de filmpjes van de maand.

De prijswinnaars mogen optreden tijdens de Muziekdag. Vanwege de maatregelen van de overheid om het coronavirus in te dammen, hebben we de Muziekdag moeten annuleren. We hopen gauw met een nieuwe datum te komen. Houd de website van De Muziekwedstrijd in de gaten. Een compleet overzicht van alle inzendingen en prijswinnaars is te vinden op de site van De Muziekwedstrijd.    

Extra editie van De Muziekwedstrijd
Omdat juist in deze muziek onmisbaar is, starten we zaterdag een speciale, extra ronde van De Muziekwedstrijd. Met de extra editie willen we alle kinderen en jongeren, die noodgedwongen thuis zitten vanwege het coronavirus, stimuleren om muziek te (gaan) maken en er andere mee te plezieren. In deze tijd waarin veel van het openbare leven stil ligt, scholen, muziekscholen en conservatoria zijn gesloten en muziekdocenten minder les kunnen geven dan normaal is het belangrijk om veel muziek te maken en te luisteren.

Aan deze editie mogen álle kinderen van 4 tot en met 19 jaar meedoen. De nieuwe ronde van De Muziekwedstrijd loopt van 28 maart tot en met 10 mei. Laat je horen, spread the news & doe mee!

Check www.demuziekwedstrijd.nl voor meer informatie.