Week van Nalaten aan cultuur

Deze week is het de week van Nalaten aan cultuur. Samen met andere culturele instellingen is het Prinses Christina Concours partner van dit initiatief. Weet u bijvoorbeeld dat u naast uw dierbaren en goede doelen ook een bedrag aan cultuur kunt nalaten? Dat u een bestemming kunt geven aan uw nalatenschap? En dat een culturele instelling met een ANBI-status (zoals het PCC) is vrijgesteld van schenk- en erfbelasting? 

Landelijke aandacht
Er zijn radiocommercials te horen tussen 31 oktober en 4 november op NPO Radio 1 / 2 / 4 / Classic FM / BNR en op 13 regionale omroepen. Ook worden er advertenties geplaatst in een groot aantal dagbladen. Daarnaast is er iedere dag in deze week iets te doen bij verschillende deelnemers aan nalaten aan cultuur. Kijk hier voor het overzicht.

Hoe werkt nalaten aan het Prinses Christina Concours?
Met de steun van de overheid, fondsen, sponsors en particuliere donateurs organiseert het Prinses Christina Concours De Muziekwedstrijd, de Classic Express, het Klassiek Concours, het Jazz Concours, het Compositie Concours en de PCC Academy. Particuliere schenkingen, Fondsen op Naam en Nalatenschappen geven de projecten een basis voor continuïteit en kansen om speciale projecten uit te voeren. U schenkt kinderen en jongeren de mogelijkheid unieke ervaringen op te doen, waarmee u hen het geluk van de muziek, of het geluk van een muzikale toekomst biedt.

Wij spreken u graag wanneer u een erfenis, een legaat, een schenking of een Fonds op Naam overweegt: voor advies, overleg, of om u alvast te kunnen bedanken. Voor vragen over nalaten aan het Prinses Christina Concours kunt u contact opnemen met Mary-Ann Kamps, mary-ann.kamps@christinaconcours.nl of bel 085-1050058 / 06-21574225.