We starten een speciale ronde van De Muziekwedstrijd

A portrait of a girl singing with a microphone

Zaterdag 28 maart start een speciale, extra editie van De Muziekwedstrijd. Omdat juist nu muziek vrolijk maakt en verbindt. Aan deze extra ronde mogen álle kinderen van 4 tot en met 19 jaar uit Nederland en Vlaanderen meedoen.  

Met de extra editie willen we kinderen en jongeren die thuis zijn, stimuleren om muziek te (gaan) maken en er anderen mee inspireren. Omdat muziek maken belangrijk is in deze tijd waarin veel van het openbare leven stil ligt, scholen, muziekscholen en conservatoria zijn gesloten en muziekdocenten minder les kunnen geven dan normaal. 

Coronacompositie
Met drie speciale challenges kunnen deelnemers extra creativiteit tonen. Bijvoorbeeld door een bijzondere vorm van online samenspel met vrienden of buurtkinderen te laten zien. Of door een speciale coronacompositie, -spoken word of -rap te maken en in te sturen. 

De nieuwe ronde is geopend vanaf 28 maart en kinderen en jongeren kunnen tot en met 10 mei een filmpje insturen. Meedoen is eenvoudig: oefen een muziekstuk en upload daarna een filmpje van jezelf of samen met anderen via de site of gratis app. Iedereen die meedoet krijgt persoonlijke feedback van een professionele muziekjury. 

Check www.demuziekwedstrijd.nl voor meer informatie en doe mee!