Tweede landelijke Kindermuziekweek van start op 27 maart 2020!

Vanaf 27 maart tot en met 5 april 2020 vindt de tweede landelijke Kindermuziekweek plaats. Een dikke week doordrenkt van live muziek voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Muziek zelf maken of liever alleen luisteren? Je mag zelf kiezen! Tijdens de Kindermuziekweek 2020 zijn er inmiddels bijna 60 organisaties uit de muzieksector die in meer dan 40 dorpen en steden live muziek organiseren.

Het Prinses Christina Concours is er trots op dat we één van de partners zijn die aan de wieg van de landelijke Kindermuziekweek stonden. In 2019 namen bundelden een aantal grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector de krachten om een gezamenlijke droom te realiseren: een landelijke jaarlijks terugkerende Kindermuziekweek. Het doel: Alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken en het luisteren naar live muziek.

Na een succesvolle eerste editie waarbij partners uit het hele land zich aansloten is het 27 maart 2020 tijd voor de tweede editie. Verspreid door heel Nederland kunnen kinderen en hun (groot)ouders genieten van muziek, meedoen met workshops of zangcursussen, zelf instrumenten maken en nog veel meer. Het programma staat vanaf deze week online.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met live muziek
Dat live muziek voor kinderen zo belangrijk is onderstreept ook programmamaker en presentatrice Evelien Bosch, één van de landelijke ambassadeurs van de Kindermuziekweek:

“Volgens mij kun je niet vroeg genoeg beginnen met het bezoeken van concerten. Je laten meenemen door de muziek, samen dansen en genieten. Muziek is een verrijking van het leven en als ambassadeur van de kindermuziekweek zet ik me er graag voor in om zoveel mogelijk kinderen met muziek in aanraking te laten komen.”

Kijk voor meer informatie op www.kindermuziekweek.nl!