Tweede Kindermuziekweek van start op 27 maart

Vanaf vrijdag gaat ie van start: de tweede editie van de Kindermuziekweek! Want ook thuis kun je met (live) muziek aan de slag. Van 27 maart tot en met 5 april kunnen kinderen van 0 tot en met 12 jaar online genieten van alle soorten muziek. Omdat muziek verbindt, juist nu! 

Iedere dag is er keuze uit een grote lijst activiteiten die is samengesteld door deelnemers van de Kindermuziekweek. Zelf muziek maken, een optreden bijwonen van Dirks Scheele via de livestream, thuis dansen, meedoen aan een muziekcontest of in gesprek met één van de muzikale ambassadeurs van de Kindermuziekweek? Het kan allemaal.

Check www.kindermuziekweek.nl voor het complete programma en een handig blokkenschema. Via deze link kun je een speciale uitgave van de Kindermuziekweek bekijken, gemaakt in samenwerking met Kidsweek.

Speciaal aanbevolen: doe mee aan de extra ronde van De Muziekwedstrijd!
Aanstaande zaterdag starten we, tijdens de Kindermuziekweek, een extra ronde van De Muziekwedstrijd. Speciaal voor alle kinderen en jongeren van Nederland en Vlaanderen, die door het coronavirus noodgedwongen thuis zijn.

Aan deze editie mogen alle kinderen van 4 tot en met 19 jaar meedoen. De extra ronde loopt van 28 maart tot en met 10 mei. We roepen alle kinderen en jongeren van Nederland op om mee te doen! Check www.demuziekwedstrijd.nl voor meer informatie.

Over de Kindermuziekweek
In 2019 bundelde een aantal organisaties uit de Nederlandse muzieksector, waaronder het Prinses Christina Concours, de krachten om een gezamenlijke droom te realiseren: een landelijk jaarlijks terugkerende Kindermuziekweek. Zodat alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar een week lang extra genieten van het maken en het luisteren naar live muziek. Na een succesvolle eerste editie is van 27 maart tot 5 april de tweede editie. Vanwege het coronavirus dit jaar geheel digitaal.