Spectaculaire ontknoping! Jury maakt finalisten en publiekswinnaar Jazz Concours bekend!

Na een spannende digitale voorselectie heeft juryvoorzitter en radiopresentator Co de Kloet de finalisten van het Prinses Christina Jazz Concours 2021 bekend gemaakt! Er zaten veel talenten tussen de deelnemers. Uiteindelijk selecteerde de jury 7 finalisten. Dit zijn de gelukkigen die we 14 november zullen terugzien tijdens de live finale in het BIMHUIS in Amsterdam!

 • 501 Quartet – Niels Bangerter (gitaar), Edmond Offerman (piano), Jala Heywood (contrabas), Joris Bangerter (drums).
 • Bas Arentsen – trombone
 • Crystalizing (I): Roots/Freedom – Agustín Fulqueris (gitaar), Ton Felices (basgitaar)
 • Eva van der Sterren – viool
 • Jelle Willems – piano
 • The Preda Brothers – Eduard Preda (piano) en Thomas Preda (basgitaar)
 • Thijs Scholten – piano

Een aantal deelnemers die opvielen met hun digitale inzending, maar niet de finale haalden krijgen de aanmoedigingsprijs of een eervolle vermelding. Het is een pluim van de jury en een extra aanmoediging om vooral door te gaan met muziek maken en jezelf blijven ontwikkelen. Op zondag 14 november wordt tijdens de livefinale bekendgemaakt wat de aanmoedigingsprijzen zijn. De gelukkige winnaars zijn:

 • Alwin Djajadiningrat – aanmoedigingsprijs
 • Lotte Horst – zang – aanmoedigingsprijs
 • Mart Muller – saxofoon – aanmoedigingsprijs
 • Ruben Oele – saxofoon – aanmoedigingsprijs
 • Maarten Combrink – trombone – eervolle vermelding
 • Nadine Serhalawan – saxofoon – eervolle vermelding
 • Quintuple – band – eervolle vermelding
 • Thomas Keizer – saxofoon – eervolle vermelding

Ook de publieksprijswinnaar is bekend! Tussen 23 en 30 oktober kon het publiek op zijn/haar favoriete deelnemer stemmen. Er werd volop gestemd op alle ingezonden selectievideo’s. Het publiek was het over één ding roerend eens: de winnaar. Met een verschil van meer dan 300 stemmen met de nummer 2 is violist Eva van der Sterren de winnaar van de publieksprijs van het Prinses Christina Jazz Concours 2021. Ze wint een Masterclass bij een muzikant naar keuze. Gefeliciteerd Eva!

Jazz Concours

Het tweejaarlijkse Prinses Christina Jazz Concours is het enige jazzconcours in zijn soort in Nederland en een unieke ervaring voor de deelnemers en het publiek. Dit jaar is het concours hybride. De voorselectie verliep digitaal. Alle deelnemers stuurden een selectievideo met daarop hun performance in. Een jury bestaande uit professionele muzikanten en de juryvoorzitter selecteerde de finalisten van het concours die live optreden in de finale op zondagavond 14 november.

Dagprogramma en finale

Het Prinses Christina Jazz Concours is dit jaar een ééndaags festival met een bigbandselectie in de ochtend, een dagprogramma met workshops en optredens in de middag en de livefinale in de avond. De bigbandselectie is besloten. Alle deelnemers en geïnteresseerd publiek zijn vanaf 13 uur ‘s middags welkom in het BIMHUIS in Amsterdam om gratis het dagprogramma bij te wonen en te genieten van de optredens en de workshops. Luister naar Braziliaanse muziek of krijg een kijkje in de muzikale keuken als componist/pianist/arrangeur Martin Fondse met de deelnemers werkt aan hun samenspel. In de avond vindt de finale plaats waar de geselecteerde finalisten hun opwachting maken en de winnende bigband een spetterend optreden geeft. Kaarten voor de finale zijn te koop via de website van het BIMHUIS.

Toegang

Het Jazz Concours is een Testen voor toegang evenement. Dit betekent dat deelnemers en geïnteresseerd publiek zich voor de verschillende programmaonderdelen van het dagprogramma moeten aanmelden via Eventbrite. Via de website van het Prinses Christina Concours vind je de links waarmee je je via Eventbrite kunt aanmelden en jouw persoonlijke blokkenschema kunt samenstellen. Meld je dus snel aan! Bij binnenkomst in het BIMHUIS/Muziekgebouw aan ’t IJ moet je een geldig vaccinatiebewijs, een bewijs van herstel of negatieve testuitslag kunnen tonen in de Corona check-app. Daarnaast moet je een geldig legitimatiebewijs kunnen laten zien. Dit geldt ook voor toegang tot de finale in de avond. Deelnemers en publiek die overdag aanwezig zijn en de finale ook bijwonen hoeven in de avond geen QR-code meer te tonen.

Kaarten voor de finale zijn te koop via de website van het BIMHUIS. Bent u erbij?