Selima (14 jaar, piano) doet mee in de regio Oost

Selima is 14 jaar, speelt piano en komt uit Arnhem. Komend weekend stuurt ze haar inzending op voor het klassiek concours, regio Oost. 

‘Ik ben begonnen op keyboard, toen ik in groep zes zat. Na 2,5 jaar ben ik overgestapt naar piano en kreeg ik een piano cadeau op mijn verjaardag. Ik speel het meest tijdens de voorstellingen die mijn muziekschool organiseert. Op de muziekschool ben ik ook gekoppeld aan een van de vioolleerlingen. We hebben dezelfde leeftijd en spelen en oefenen samen. Dat is best leuk en gezellig. Verder speel ik soms met mijn nichtjes en vriendinnen op de piano.’

Klassiek concours
‘De directeur van mijn muziekschool vertelde over het Prinses Christina Concours. Ik kreeg gelijk interesse en vond het een topidee om me in te schrijven. Dat het concours online gehouden wordt, vind ik voor nu wel prima. Ik ben snel zenuwachtig, dus voor de eerste keer is dit wel goed. Maar natuurlijk zou het geweldig zijn om op een podium te staan met jury en publiek. Dat zou een mooie ervaring zijn. Ik wil mensen laten zien wat ik kan en ik ben benieuwd naar feedback, dan kan ik dingen verbeteren.’

Meer informatie over het klassiek concours, regio Oost, vind je hier