Prinses Christina Jazz Concours blijft populair. Bijna 40 bands melden zich aan voor de editie van 2021!

Op zondag 14 november is het zover; het Prinses Christina Jazz Concours komt naar het BIMHUIS in Amsterdam. Het concours is dit jaar hybride, met een digitale voorselectie, een dagprogramma vol workshops en optredens en de livefinale in de avond. De jury, bestaande uit professionele muzikanten o.l.v. radiopresentator/muzikant Co de Kloet, selecteerde de finalisten die live zullen optreden en kans maken op muzikale prijzen.

Festivalopzet

Het Prinses Christina Jazz Concours heeft dit jaar een festivalopzet. Alle deelnemers en geïnteresseerd publiek zijn vanaf zondagmiddag 13 uur welkom in het BIMHUIS om te genieten van het festivalprogramma. Woon de workshop ‘Samenspel’ van componist/pianist/arrangeur Martin Fondse bij, geniet van Braziliaanse muziek van zangeres Femke Smit en gitarist Marijn van der Linden, schroef je kennis over ondernemerschap voor muzikanten op of luister naar soul-, funk- en jazzcomposities tijdens het concert van drummer/bandleider en oud-winnaar van het Jazz Concours, Stefan Franssen. Het festivalprogramma is een boeiende mix. Deelnemers krijgen de kans om te leren van de workshops en het publiek krijgt een kijkje in de keuken. Het festivalprogramma laat zien waar het Prinses Christina Jazz Concours voor staat. Het stimuleren van muzikale ontwikkeling en een grote verscheidenheid van muzikale (en jazzverwante) stijlen om van te genieten. Daarnaast wordt de warme band van het Prinses Christina Concours met de oud-winnaars van haar concoursen benadrukt in het festivalprogramma. De acts treden op en blijven op deze manier betrokken.

Selecties en live finale

De ochtend is gereserveerd voor de bigbandselectie. De bigband die in de ochtend wint geeft een spetterend optreden in de livefinale tijdens de avond. Anders dan vorige edities, komen de overige finalisten voort uit de digitale selectie die in oktober plaatsvindt. De jury beoordeelt de ingezonden selectievideo’s en op maandag 3 november worden de finalisten bekend. Zij maken hun opwachting in de finale op zondagavond 14 november. De finale start om 19.30 uur.

Toegang

Het Jazz Concours is een Testen voor toegang evenement. Dit betekent dat deelnemers en geïnteresseerd publiek zich voor de verschillende programmaonderdelen van het dagprogramma moeten aanmelden via Eventbrite. Via de website van het Prinses Christina Concours vind je de links waarmee je je kunt aanmelden en jouw persoonlijke blokkenschema kunt samenstellen. Meld je dus snel aan! Bij binnenkomst in het BIMHUIS/Muziekgebouw aan ’t IJ moet je een geldig vaccinatiebewijs, een bewijs van herstel of negatieve testuitslag kunnen tonen in de Corona check-app. Daarnaast moet je een geldig legitimatiebewijs kunnen laten zien. Dit geldt ook voor toegang tot de finale in de avond. Deelnemers en publiek die overdag aanwezig zijn en de finale ook bijwonen hoeven dit in de avond niet meer te doen.