Prinses Christina Concours sluit 50 jarig jubileum af met uniek concert

Na een seizoen vol feestelijkheden wordt het jubileumjaar van Stichting Prinses Christina Concours op maandag 18 juni aanstaande afgesloten met een uniek jubileumconcert. Het concert vindt plaats op de laatste dag van Festival Classique in het Kurhaus te Scheveningen en wordt ingevuld door oud-prijswinnaars.

Combinatie van oud-prijswinnaars

Inmiddels gerenommeerde musici zullen samenspelen met recente prijswinnaars van zowel het klassieke- , het compositie- als het jazzconcours. Zo zal Joris Roelofs (klarinet / basklarinet) een samenwerking aangaan met het Gijs Idema Quartet jazzconcours 2016), Daria van den Bercken (piano) speelt samen met Juilus Backer (piano, klassiek concours 2017) en Tomas Prechal (cello, compositieconcours 2017). Remy van Kesteren (harp), zal op het podium schitteren samen met het Gaudioso Kwartet: Eline de Vries (viool, klassiek concours 2017), Camille Buitenhuis (viool, klassiek concours 2016), Ruth Bosboom (altviool, klassiek concours 2015), Caspar Westerman (cello, klassiek concours 2016) en Sasha Witteveen (contrabas, klassiek concours 2017). De presentatie van het concert is in handen van Elsbet Remijn, ook oud-prijswinnaar en presentator van de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours.

Jubileumcompositie ‘Reizigers in de Regen’

In het kader van het 50-jarig bestaan brengen de musici samen ook een deel van de speciaal gecomponeerde jubileumcompositie van componist Max Knigge ten gehore. Max Knigge, ook oud-prijswinnaar van het concours, zal zelf dirigeren.

Meer informatie

* Het concert begint om 20.30 uur. Zie voor meer informatie en kaartverkoop de website van Festival Classique.
* Kaartprijs volwassene: € 20,- (excl servicekosten en transactiekosten)
* Kaartprijs t/m 16 jaar: € 12,50 (excl servicekosten en transactiekosten)