Muziekdocenten: Regionale Muziekdagen op komst

Een nieuw initiatief: samen met onze landelijke partner CultuurConnectie nodigen we alle Nederlandse muziekdocenten uit voor de Regionale Muziekdagen 2022. Vier digitale momenten van ontmoeting, inspiratie en inhoudelijke gesprekken met als thema:  

Muziekles In Majeur: hoe bouw je in uitdagende tijden door aan een  bloeiende lespraktijk met nieuwe vragen en verwachtingen van leerlingen?  

Met de Regionale Muziekdagen willen we muziekdocenten uit heel Nederland bij elkaar brengen in een tijd dat die ontmoeting niet meer zo vanzelfsprekend is. Tijdens de 4 momenten die we hiervoor organiseren, bieden we de ruimte aan docenten om met elkaar in gesprek te gaan over de lespraktijk en om inspiratie op te doen om hoe die lespraktijk te blijven ontwikkelen. We creëren een programma van max. 2 uur vol afwisseling tussen plenaire onderdelen en onderdelen waarin we in kleinere groepen gericht doorspreken over vragen die spelen. En natuurlijk is er ruimte voor muziek!

Het geluid van de regio 
De bijeenkomsten zijn regiogebonden om recht te kunnen doen aan regionale verschillen in het muzikale landschap. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij de bijeenkomst in jouw regio (of zit jouw regio er nog niet tussen) dan kun je gewoon aansluiten bij een andere regio. Om in onzekere coronatijden de Regionale Muziekdagen door te kunnen laten gaan, hebben we gekozen voor een online en interactief programma via Zoom. De data en tijden zijn:

14-3-2022  20.00-22.00 uur Regio Overijssel, Flevoland, Gelderland. Aanmelden 
21-3-2022  10.00-12.00 uur Regio Groningen, Fryslân, Drenthe. Aanmelden
28-3-2022  10.00-12.00 uur Regio Brabant*, Utrecht, Gelderland. Aanmelden 
8-4-2022  10.00-12.00 uur Regio Limburg, Euregio. Aanmelden 

*Onder voorbehoud wordt deze Regionale Muziekdag regio Brabant fysiek gehouden, in samenwerking met Phoenix Cultuur, Noordkade Meierijstad. Bij aanhoudende coronamaatregelen zal deze bijeenkomst toch online plaatsvinden gelijk aan de overige regio’s.

Voor de bijeenkomst ontvang je het definitieve programma en een toegangslink om deel te kunnen nemen aan het gesprek. De deadline voor aanmelding is één week voor het betreffende evenement. Zo kunnen we iedere bijeenkomst zo goed mogelijk voorbereiden.

Mail ons voor meer informatie.

Tot dan!