Kledingconcern C&A sponsort Classic Express met sokken

De Classic Express, de mobiele concertzaal van het Prinses Christina Concours die langs basisscholen in Nederland toert, heeft een nieuwe sponsor: kledingconcern C&A. Alle kinderen die de Classic Express betreden, krijgen speciale C&A-sokjes uitgereikt zodat zij zich vrij kunnen bewegen in de muziektrailer en met warme voeten volledig kunnen opgaan in de muziek. Naast de rustige ruimte, zitkussens, speciale verlichting en videobeelden versterken de sokken de unieke beleving van de concerten.  

De Classic Express kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen en enkele begeleidende leerkrachten. De concerten zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor speciaal basisonderwijs. De akoestiek in de ruimte benadert die van het Amsterdamse Concertgebouw. Jonge musici die een prijs hebben gewonnen bij één van de concoursen treden op in de genres klassiek, jazz of compositie. Een bijzondere ervaring voor de muzikanten om podiumervaring op te doen en een unieke belevenis voor de kinderen om van heel dichtbij een concert mee te maken. Als afsluiting voeren de musici en kinderen samen een speciale compositie uit. 

Sponsors gezocht
Inmiddels hebben al meer dan 150.000 kinderen de magie van muziek mogen ontdekken in de Classic Express. Om de vele concerten in de Classic Express in de toekomst mogelijk te blijven maken, zoekt het Prinses Christina Concours nieuwe sponsors in de vorm van financiële bijdragen of door productsponsoring zoals de recente samenwerking met C&A. Bekijk classicexpress.nl voor een overzicht van de huidige begunstigers.