Jurylid -

Timora Rosler

Timora Rosler is celliste en jurylid bij het concours in Groningen. Hieronder kun je meer lezen over Timora.

Welke studie(s) heb je gedaan? Yale University (School of Music) in de VS en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Wat zijn je huidige werkzaamheden? Ik geef solo- en kamermuziekconcerten en masterclasses. Daarnaast ben ik als hoofdvakdocent cello verbonden aan het Conservatorium van Utrecht.

Wat zijn je hobby’s? Lezen en wandelen in de bergen.

Kun je iets vertellen over je hoogtepunt op muzikaal gebied? Dat was het ontvangen van de eerste prijs op de Stuttgart International Cello Competition en de Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw. Ook het opnemen van alle werken van Beethoven voor cello & piano was voor mij een hoogtepunt.

Wat was je leukste samenwerking? Toen ik met het Orquesta de Cámara Mayo uit Buenos Aires een uitgebreide solo tournee door Argentinië en Nederland maakte met werken van Piazzolla.  We speelden o.a.  in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

Wat was het gekste dat je ooit hebt meegemaakt tijdens een concert? Bij mijn Schumann Concerto optreden met Philharmonia of the Nations is de dirigent Justus Frantz niet komen opdagen. Ik moest onverwachts spelen en dirigeren tegelijk.

Wat zijn je aandachtspunten tijdens het jureren? Persoonlijkheid, expressie en muzikale ideeën, creativiteit, klankvorming en de communicatie die je met je publiek hebt via de muziek.

Heb je een tip voor de deelnemers aan het concours? Laat je inspireren door de muziek en speel ten behoeve van degenen die je liefhebt!