Jurylid - Componist

Mathilde Wantenaar

Instrument en/of ander beroep:
Componist

Mijn huidige werkzaamheden bestaan uit:
Componeren, componeren en componeren.

Mijn muzikale hoogtepunt:
Eigenlijk elke keer dat er een nieuw stuk van mij voor het eerst wordt uitgevoerd. Dat is altijd een magisch moment. En als de musici dan ook nog genoten hebben van het spelen en er mensen in het publiek naderhand vertellen dat ze het mooi vonden, dan ben ik helemaal een gelukkig mens.

Wat mij bijgebleven is van het deelnemen aan een concours:
Toen ik zelf ooit meedeed aan het PCC had ik een best wel gek stuk geschreven met allemaal ingewikkelde ritmes en achteraf gezien misschien ook niet de meest praktische notatie… Ik heb er veel van geleerd en misschien nog wel het meeste plezier gehad tijdens de voorbereidingen en de repetities, hoewel ook de concerten erg leuk waren en natuurlijk het ontmoeten van andere gekke types zoals ik, die het ook niet konden laten om met noten te spelen en van alles gemaakt hadden.

Ik haal mijn inspiratie uit:
Zelf muziek maken op verschillende instrumenten (piano, cello, zang), luisteren naar muziek die ik nog niet ken of juist stukken die ik heel goed ken en waar ik geen genoeg van kan krijgen, praten met de musici waarvoor ik componeer en luisteren naar hun spel, en simpelweg fantaseren en dagdromen.

In mijn vrije tijd:
Hou ik ervan om nieuwe dingen te leren zoals Japans, het maken van mijn eigen kleding (proberen), klussen (zonder vingers te verliezen) en mijn balkon om te toveren in een bloemenzee.