Jazz Express toert voor de derde keer door het land

De Jazz Express toert dit voorjaar voor de derde keer door het land. In samenwerking met New Amsterdam Jazz staat onze mobiele concertzaal aankomende week in Winsum (8-10 april) en Leek (11/12 april) en de week erop in Deventer (15-17 april).

 

In onze truck met een missie introduceren we jazz aan basisschoolkinderen. De interactieve en dynamische jazzconcerten duren circa 45 minuten. De kinderen maken kennis met de belangrijkste concepten van deze muziek: improvisatie, experimenteren en denken buiten de kaders. Jazz gaat namelijk over vrijheid van denken, creativiteit, onderzoek en experiment; vaardigheden en karaktereigenschappen die essentieel zijn voor de ontwikkeling.

 

In de Jazz Express doen prijswinnaars van het Prinses Christina Jazz Concours podiumervaring op en spelen ze samen met artiesten van New Amsterdam Jazz. Deze editie wordt ondersteund door de ELJA Foundation.


Mobiele concertzaal bij jou op de stoep
Ben jij (muziek)docent en wil jij jouw leerlingen ook een unieke concertervaring geven? Kijk dan op classicexpress.nl voor de mogelijkheden en wie weet staat deze concertzaal op wielen binnenkort wel bij jouw school op de stoep!