Jazz Concours dit najaar van start

Het Jazz Concours is terug! Nog even wachten en dan start een nieuw seizoen vol jazz, creativiteit, vrijheid en improvisatie. Alle jonge muzikanten van 12 t/m 21 jaar kunnen meedoen met het Jazz Concours, of nu solist bent, in een duo of in een band speelt. Ook bigbands kunnen meedoen! Dit jaar is de opzet van het concours nét iets anders dan vorige jaren. Wat blijft is de digitale voorselectie. Inschrijven kan van 1 september tot en met 6 oktober. 

Voor het eerst dit jaar bestaat het Jazz Concours uit meerdere rondes. Iedereen start met een inschrijving. Deze bestaat uit twee delen. Eerst schrijf je je in via de website. Daarna kun je een video met daarop jouw performance insturen na sluiting van de inschrijvingsperiode tussen 9 en 11 oktober. Besluit de jury dat je doorgaat? Dan kom je terecht in de Halve Finale die op twee avonden gehouden wordt. Eén Halve Finale vindt plaats in Nijmegen op 1 november, en één in Rotterdam op 3 november. Als je geselecteerd wordt sta je op 18 november in de Finale in het BIMHUIS in Amsterdam. De bigbandselectie vindt live plaats op de ochtend van 18 november. Twee bigbands gaan door naar de Finale in de avond. In de middag is er daarnaast een spetterend festivalprogramma met workshops en optredens voor deelnemers en publiek.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 1 september t/m 6 oktober en gaat gemakkelijk via de site van het Prinses Christina Concours. Wil je meer weten over de ins & outs van het Jazz Concours? Kijk dan even rond op de site en check het deelnemersreglement.

Categorieën
Er zijn 3 categorieën (met verschillende aanduidingen) waarin je kunt meedoen dit jaar:

 • Categorie 1a
  Deelnemers van 12 t/m 15 jaar die geen opleiding voor jong talent of vooropleiding volgen.
 • Categorie 1b
  Deelnemers van 12 t/m 15 jaar die wel een opleiding voor jong talent of vooropleiding volgen.
   
 • Categorie 2a
  Deelnemers van 16 t/m 21 jaar die geen opleiding voor jong talent, vooropleiding, of (Bachelor- of Master-) vakopleiding aan een conservatorium volgen.
   
 • Categorie 2b
  Deelnemers van 16 t/m 21 jaar die een opleiding voor jong talent of vooropleiding volgen.
   
 • Categorie 2c
  Deelnemers van 16 t/m 21 jaar die een (Bachelor- of Master-) vakopleiding aan een conservatorium volgen.
 • Categorie 3: Bigbands

Prijzen & jury
Tijdens het Jazz Concours kun je muzikale prijzen winnen die een boost geven aan je muzikaliteit. Houd de website goed in de gaten om er achter te komen welke prijzen er dit jaar vergeven worden. Als je een prijs wint wordt je ook opgenomen in de PCC Academy, het opleidingstraject van het PCC vol workhops en clinics die jou meer leren over hoe het leven van een (professionele) muzikant eruit ziet. Ook kun je door het PCC zelf worden benaderd voor optredens.