Inschrijving Jazz Concours geopend!

Het is zover! Vanaf vandaag kunnen jonge muzikanten van 12 t/m 21 jaar zich inschrijven voor het Jazz Concours. De inschrijving loopt t/m 6 oktober. Deelnemers kunnen zich via de site van het Prinses Christina Concours inschrijven om zo te proberen een plek in de Halve Finale te bemachtigen. 

Dit jaar is de opzet van het concours namelijk nét iets anders dan vorige jaren. Nieuw is de Halve Finale, die op twee plekken in het land plaatsvindt. Op woensdag 1 november speelt een groep Halve-finalisten op het podium van Brebl in Nijmegen. Op vrijdag 3 november is het de buurt aan de 2e groep Halve-finalisten die schitteren op het podium van New Grounds in Rotterdam. De digitale voorselectie blijft. De Finale vindt als vanouds plaats in het BIMHUIS in Amsterdam op 18 november. Dat is ook de dag dat de bigbands zullen optreden. Zij melden zich aan door een mail te sturen naar inschrijving@christinaconcours.nl. Naast het bigbandconcours en de finale in de avond, is er een programma met workshops en optredens samengesteld voor de deelnemers en geïnteresseerd publiek.

Inschrijven

Inschrijven voor solisten, duo’s, trio’s en bands kan dus vanaf 1 september t/m 6 oktober en gaat gemakkelijk via de site van het Prinses Christina Concours. Nadat je je hebt ingeschreven en het inschrijfgeld hebt betaald, kun je van 9 t/m 11 oktober jouw deelnamevideo (met daarop je performance!) insturen via de website. Wil je meer weten over de ins & outs van het Jazz Concours? Kijk dan even rond op de site en check het deelnemersreglement.

Categorieën
Er zijn 3 categorieën (met verschillende aanduidingen) waarin je kunt meedoen dit jaar:

 • Categorie 1a
  Deelnemers van 12 t/m 15 jaar die geen opleiding voor jong talent of vooropleiding volgen.
 • Categorie 1b
  Deelnemers van 12 t/m 15 jaar die wel een opleiding voor jong talent of vooropleiding volgen.
   
 • Categorie 2a
  Deelnemers van 16 t/m 21 jaar die geen opleiding voor jong talent, vooropleiding, of (Bachelor- of Master-) vakopleiding aan een conservatorium volgen.
   
 • Categorie 2b
  Deelnemers van 16 t/m 21 jaar die een opleiding voor jong talent of vooropleiding volgen.
   
 • Categorie 2c
  Deelnemers van 16 t/m 21 jaar die een (Bachelor- of Master-) vakopleiding aan een conservatorium volgen.
 • Categorie 3: Bigbands

We kijken uit naar een swingend seizoen vol jazz, soul, funk, urban en natuurlijk bossa nova, latin en andere wereldmuziek! Schrijf jij je ook in?