Hoe gaat het nu met…prijswinnaar Adinda van Delft?

Adinda, 13 jaar, deed mee aan de Nationale Finale en won een eerste prijs. Ze vertelt in deze vlog over hoe het was om mee te doen aan het concours en hoe het nu met haar gaat. 

Adinda speelt viool en komt uit Berkel en Rodenrijs). Ze won verschillende prijzen: ze mocht een masterclass volgen bij een bekende musicus naar keuze, won twee concertabonnementen voor het Koninklijk Concertgebouw en gaf een solo-optreden geven met het Concertgebouw Kamerorkest tijdens Klassiek op het Amstelveld.

Adinda studeert op de jong talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en won eerder ook al een aantal mooie prijzen.  Zo sleepte ze een 1e prijs in de wacht op het Vioolconcours in 2020, won ze de Bunschoten Jonger Talentprijs op het Grachtenfestival en de HSJO Solistenprijs op het Peter de Grote Festival.  In 2020 was Adinda de jongste musicus ooit op het podium van de Gaudeamus Muziekweek. Ze verzorgde daar als solist het openingsconcert.

Net als eerder aan Steije Maurer en Jappe Dendievel vroegen we Adinda hoe ze terugkijkt op haar deelname aan het Prinses Christina Klassiek Concours en of ze nog een tip heeft voor toekomstige deelnemers. Dit deed ze door ons een video te sturen en ook nog wat viool te spelen!