Herlancering platform Kies Je Instrument

Ons muziekdocentenplatform Kies Je Instrument heeft een volledig nieuwe look & feel. Het al langer bestaande platform is daarmee toegankelijker en gebruiksvriendelijker gemaakt. Op de website kunnen muziekdocenten een gratis profiel aanmaken zodat kinderen en jongeren gemakkelijk een docent in de buurt kunnen vinden. Dat is tegenwoordig een behoorlijke uitdaging nu het docentenlandschap steeds meer versplinterd raakt met het verdwijnen van de traditionele muziekscholen.

Met Kies Je Instrument wil het PCC bijdragen aan een samenleving waarin veel meer kinderen hun muzikale reis kunnen starten. Hierbij is extra aandacht voor kinderen die muziekles van huis uit niet direct meekrijgen en wordt er samengewerkt met Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Directeur Alexander Buskermolen over de herlancering: “Muzikaal talent is door de hele samenleving aanwezig, maar heeft niet overal een gelijke kans om zich te manifesteren en om ontwikkeld te worden. Met Kies Je Instrument wil het PCC hier op een concrete en data-gedreven manier een bijdrage aan leveren en het kinderen en jongeren makkelijker maken om met muziek te beginnen. Tegelijkertijd willen we muziekdocenten helpen om hun lespraktijk te laten floreren.”

We nodigen muziekdocenten aan een kijkje te nemen op de site en een gratis profiel aan te maken! www.kiesjeinstrument.nl