Francis van Broekhuizen juryvoorzitter Nationale Finale 

Francis van Broekhuizen is de juryvoorzitter van de Nationale Finale. Samen met 6 andere getalenteerde professionele muzikanten is zij aanwezig tijdens de opnames van de Nationale Finale op 10 april aanstaande. Dan bepalen zij met elkaar wie de prijswinnaars van het Prinses Christina Klassiek Concours worden. 
 
Francis is een van de meest veelzijdige sopranen van ons land. We zijn dan ook trots dat ze juryvoorzitter van de Nationale Finale is. In haar werk combineert Francis een overtuigend zangtalent met haar unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid. Ze is letterlijk van alle markten thuis: naast haar werk in verschillende operas geeft Francis verschillende lied-recitals en is ze regelmatig te horen in verschillende radio- en tv-programma’s. Veel mensen kennen haar bijvoorbeeld van haar succesvolle optreden in het tv-programma ‘de Slimste Mens’.
Francis wordt bijgestaan door violiste Maria Milstein, fagottiste Helma van den Brink, pianist Hannes Minnaar, cellist Gregor Horsch, percussionist Dominique Vleeshouwers en tot slot trompettist Bert Langenkamp.
Over de Nationale Finale 
De Nationale Finale organiseren we in Utrecht. Net als bij de vorige editie van de Nationale Finale worden de van tevoren opgenomen beelden later uitgezonden in een speciaal finale-programma. De finale wordt afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking.
  • Op 10 april wordt de Nationale Finale opgenomen in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht, in samenwerking met Concertlab
  • Op 21, 22 en 23 april zenden we de finale uit, in 3 programma’s van ongeveer een uur. Elke uitzending start om 20:00 uur
  • Op 24 april om 20:00 uur maken we de prijswinnaars bekend
  • Klik hier voor meer informatie over de juryleden van de Nationale Finale.
Alles is te volgen via www.christinaconcours.nl en ons YouTube-kanaal. Meer informatie over de Nationale Finale volgt snel.