Floor (14, altsaxofoon) vertelt over deelname aan digitaal concours Zuid 1

Floor van Wijk was een van de deelnemers aan het digitale klassieke concours Zuid 1 afgelopen weekend. Ze speelt nu ongeveer zes jaar altsaxofoon.

‘Het is weer heel leuk om aan het Christina Concours mee te doen omdat ik de vorige keer super veel bruikbare tips heb gekregen. Ik hoop dat ik kan laten horen dat ik weer gegroeid ben.’

 

‘In mijn filmpje speel ik deel twee en drie van Tableaux de Provence, gecomponeerd door Paule Maurice. Ik heb voor dit werk gekozen omdat ik hierin goed kan laten horen wat ik tot nu allemaal geleerd heb en omdat ik het een mooi stuk vind: deel twee is langzaam en gevoelig en deel drie is supersnel en krachtig.’

‘Het is jammer dat ik door de coronacrisis niet live begeleid kon worden door een pianist. Het voorbereiden van dit stuk in de lessen is steeds digitaal gegaan met videobellen. Dat is toch echt anders dan live met je docent. Dynamiek en timing is op deze manier veel lastiger, maar we hebben ons best gedaan ik en in de tussentijd heb ik ook nog twee live lessen gehad!’

Over klassiek concours Zuid 1
Afgelopen weekend vond ons digitale klassieke concours Zuid 1 plaats. We kregen ontzettend veel mooie en muzikale filmpjes binnen. Iedereen in Nederland kan nu stemmen op de ingezonden selectieoptredens. Tegelijkertijd buigt de jury zich over de inzendingen. Komend weekend wordt de concoursuitslag bekend.

Bekijk de selectieoptredens
Iedereen die ingeschreven stond voor het klassieke concours Zuid 1 mocht meedoen aan de digitale variant. Klik hier om alle ingestuurde selectieoptredens te bekijken. Filmpjes die openbaar staan (dus zodat iedereen ze kan zien) dingen mee naar de publieksprijs. Het publieksstemmen is geopend tussen maandag 15 juni, 18.00 uur en vrijdag 19 juni, 18.00 uur. Iedereen in Nederland mag meestemmen. Wel geldt: 1 stem per mailadres.