Finale Jazz Concours gaat toch door!

Wat een opluchting! De finale van het Prinses Christina Jazz Concours in het Amsterdamse BIMHUIS op zondag 14 november gaat door. Het is ons eerste live concours sinds de coronapandemie. Nu kunnen de jonge muzikanten zich toch in de kijker spelen en krijgen zo het podium en applaus dat ze verdienen.  

De finale in de avond is uitverkocht, maar wel vanaf 19.30 te volgen via onze YouTube-livestream. Voor overdag zijn er nog enkele kaarten beschikbaar. Kom dus gerust naar het BIMHUIS en dompel je onder in de muziek van al deze talentvolle jonge muzikanten.

LET OP: Het Jazz Concours is een testen-voor-toegang-evenement. Dat betekent dat u een QR-code met legitimatie bij ingang moet tonen. Zonder QR-Code en legitimatie kunt u dus niet naar binnen. Ook wordt bezoekers gevraagd een mondkapje te dragen in de hal van het BIMHUIS. En, volgens de nieuwe coronaregels, kunt u helaas geen hapjes en drankjes krijgen na 20.00 uur.

Onze finalisten

Graag stellen we onze finalisten, die zich al tot in detail voorbereid hebben op komende zondag, aan u voor:

  • Bas Arentsen is een 13-jarige trombonist die zijn instrument ‘stoer’ vindt ‘omdat je er heel verschillende klanken en stijlen op kan spelen en lekker op kan improviseren.’ Hij heeft al aan enkele concoursen meegedaan en ook al eerste prijzen binnengesleept. Bas verheugt zich op de solo in A Foggy Day van George Gershwin. Check hier het filmpje dat hij inzond.
  • Pianist en componist Jelle Willems schrijft en speelt een eclectische mix aan stijlen, waarin hij de jazztraditie vermengt met zijn eigen muzikale invloeden. Met uiteenlopende projecten zoals NAUSYQA, Klankpoeder en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is hij nu te horen in binnen- en buitenland. En zondag dus in het BIMHUIS. Check hier het filmpje van zijn inzending.
  • Eva van der Sterren is een jonge (jazz)violiste uit het zuiden van het land, die met haar zachte G en haar improvisatiesolo’s van plan is de wereld te veroveren. Ze studeert aan het Conservatorium van Amsterdam en speelt graag op straat om mensen te vermaken. Dit is het filmpje dat zij instuurde.
  • Crystalizing (I): Roots/Freedom: gitarist Agustín Fulqueris en basgitarist Ton Felices studeren allebei in Amsterdam. Het klikte meteen toen ze elkaar in 2020 tegenkwamen. Samen brengen ze een intieme interpretatie van roots en flamenco. Check hier hun inzendingsfilmpje.
  • The Preda Brothers: pianist Eduard en (elektrisch) basgitarist Thomas houden niet alleen van samen muziek maken, maar ook van componeren.
    Eduard studeerde in Boston in de Verenigde Staten en Thomas was er ook aangenomen, maar de pandemie gooide roet in het eten. Vandaar dat ze in Nederland te beluisteren zijn. Check het filmpje dat zij inzonden.
  • Thijs Scholten doet niets liever dan pianospelen. Hij heeft de vooropleiding van het conservatorium gedaan en volgt nu privélessen. Hij vindt jazz ‘een magisch middel dat mensen in contact kan brengen en samen kan laten genieten’. Hij hoopt nog zo veel mogelijk nieuwe ontdekkingen te doen en zijn kennis te verrijken. Hier vind je zijn filmpje van inzending.
  • Het 501 Quartet bestaat uit Niels Bangerter (gitaar), Edmond Offerman (piano), Jala Heywood (contrabas) en Joris Bangerter (drums). Tijdens de finale vervangt Juliëtte van Drongelen Jala Heywood. Check het filmpje van hun inzending.

Het programma verloopt gewoon zoals aangekondigd in het programmaboekje

Programmaboek Jazz Concours .pdf