Feestelijke onthulling nieuwe Classic Express

Afgelopen maanden staken we de Classic Express, onze rijdende concertzaal in een fris nieuw jasje. Gisteren presenteerden we het nieuwe design, samen met samenwerkingspartner Movico B.V. De opknapbeurt was hard nodig: de afgelopen 12,5 jaar toerde de Classic Express langs basisscholen in heel Nederland. Al meer dan 130.000 kinderen maakten op die manier kennis met de Classic Express. Later dit jaar vindt zelfs het 5.000e concert plaats. 

Vernieuwde Classic Express

Na 12,5 jaar trouwe dienst kreeg onze Classic Express een fris, nieuw jasje en zijn we weer klaar voor een nieuw (coronaproof!) seizoen! 🎶

Geplaatst door Prinses Christina Concours op Vrijdag 24 juli 2020

 

Samen met een van de aanwezige kinderen verrichtten Stefan Aspers (directeur Movico B.V.) en Alexander Buskermolen (directeur Prinses Christina Concours) de openingshandeling. 

Voorafgaand aan de openingshandeling genoten basisschoolkinderen uit Deurne van een concert in de Classic Express. Ze werden uitgenodigd voor het allereerste concert in onze vernieuwde concertzaal. Prijswinnaars Michel Xie (piano), Iris van Nuland (viool) en Matthijs van Delft (gitaar) traden op. Na de zomervakantie gaat de Classic Express, coronaproof, weer de weg op. We houden ons aan de coronamaatregelen van het RIVM en zijn geweldig blij dat onze rijdende concertzaal weer door Nederland zal gaan toeren.

Over de Classic Express
De Classic Express is een grote trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal. Hierin laten jonge prijswinnaars van het het Prinses Christina Concours basisschoolleerlingen kennismaken met de allermooiste muziek. De Classic Express rijdt al 12,5 jaar door Nederland: meer dan 130.000 kinderen genoten al van een concert in deze bijzondere setting. Voor veel kinderen is het bezoek aan de rijdende concertzaal een unieke ervaring en vaak het allereerste klassieke concert van hun leven.

Matthijs van Delft treedt op voor kinderen van een basisschool in Deurne

De vernieuwing van de Classic Express is in het speciaal tot stand gekomen door een bijdrage van het Bunschoten Fonds. Onze dank gaat ook uit naar alle andere fondsen en begunstigers die de Classic Express ondersteunen.