FAQ digitaal klassiek concours

Wat zijn de data van de regioconcoursen?
Je vindt de data op onze website. Via www.christinaconcours.nl/nieuws staan de meest recente data.

Zijn dit nu de definitieve data van de klassieke concoursen?
Ja, de coronacrisis laat zien dat niets zeker is. De deelnemers die hun deelname al voorbereid hadden, geven we zekerheid door de definitieve data nu vast te stellen. Daarnaast brengt het
verder opschuiven van het klassiek concours de overige activiteiten van het PCC in 2021 in gevaar brengt en we blijven dan bovendien overgeleverd aan de grilligheid van de coronacrisis.

Om welke reden wordt het klassiek concours digitaal georganiseerd?
De coronacrisis en de maatregelen om het coronavirus te bestrijden raken ons allemaal. We laten ons niet kisten door Corona, maar we willen de concoursen wel veilig organiseren. Om die reden organiseren we het klassiek concours digitaal.

Hoe werkt het insturen van mijn video?
Per regio krijg je van ons een mail met een link naar onze website en het formulier waarmee je de video kunt uploaden. We vragen je om wat extra informatie over je inschrijving en de stukken die je speelt. Vul die in en upload jouw deelnamevideo. Daarna verschijnt jouw video op onze website.

Wat zijn de (technische) vereisten voor mijn deelnamevideo?
Je video mag maximaal 10 minuten lang zijn en niet groter dan 1,5 Gb. We raden je daarnaast aan om de video horizontaal te filmen. We vinden het fijn als je deelnamevideo recent opgenomen is. De jury kijkt dan namelijk naar een opname met jouw meest recente muzikale kwaliteiten.

Waar moet de video opgenomen zijn?
Dat maakt helemaal niets uit! Zorg ervoor dat het beeld in je video scherp is en het geluid goed te

Tip! Bekijk deze tutorial van onze oud-prijswinnaar Christiaan Kuyvenhoven.

Mag ik twee losse video’s met elkaar combineren tot 1 deelnamevideo voor het klassiek concours?
Ja, dat mag. Probeer bij je inzending te bedenken dat onze jury vooral naar jouw optreden kijkt, niet naar de technische kwaliteit van jouw video. Zorg in de uiteindelijke video die je instuurt dat vooral jouw muzikale kwaliteiten voorop staan.

Mijn video is te groot. Hoe kan ik het bestand verkleinen?
Je video mag niet groter zijn dan 1,5gb en niet langer dan 10 minuten. Met het programma (kijk) kun je video’s comprimeren.

Hoe vindt het jurygesprek plaats?
Elke deelnemer krijgt feedback van onze professionele muziekjury op zijn deelname. We zorgen voor een digitale afspraak met de jury in de periode nadat je jouw video hebt ingestuurd.

Door de coronamaatregelen is mijn deelnamevideo niet ideaal. Ik maak me daar zorgen om.
We willen jullie op het hart drukken om bij het maken van opnames je aan de corona-regels te houden; veiligheid gaat voor alles! Weet ook dat de jury er alle begrip voor heeft als je opname niet onder goede omstandigheden kan plaatsvinden.

Ik heb een vraag over mijn deelname…
We helpen je graag, neem contact op met Cathelijne (deelnemers West1, West2 en Zuid 2: cathelijne.noorland@christinaconcours.nl) of Wytske (regio’s Noord, Oost en Zuid 1: wytske.dijkstra@christinaconcours.nl).

Hoe worden de winnaars van de regionale voorrondes geselecteerd?
De kans dat we een veilige regiofinale in een concertzaal kunnen organiseren is hartstikke klein. Om die reden hebben we besloten de regiofinales te annuleren. De jury zal op basis van de ingezonden filmpjes de regionale prijzen toekennen. Ook kiest de jury uit alle selectie-inzendingen de finalisten voor de Nationale Finale, waarbij de camera-repetities op 2 en 3 april zullen plaatsvinden en de opnames voor de Nationale Finale op 10 april in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht.

Mijn vraag staat er niet tussen. Kan ik die toch stellen?
Natuurlijk! Mail ons via info@christinaconcours.nl