Evenement

Regionale Muziekdag Zwolle

Regionale Muziekdag Zwolle

In 2020 is het Prinses Christina Concours gestart met de Regionale Muziekdagen. Tijdens deze dagen worden muziekdocenten samengebracht om met collega’s te praten over hun lespraktijk en nieuwe kansen te horen over ontwikkelingen op muziekgebied. In 2024 vinden 2 Regionale Muziekdagen plaats. De dagen faciliteren kennisuitwisseling en het bouwen aan netwerken van muziekdocenten. Op de Regionale Muziekdagen geeft het PCC met lokale samenwerkingspartners een korte presentatie over projecten voor jongeren.

Ben je op zoek naar contact met collega-docenten en wil jij met anderen in gesprek over jouw dagelijkse lespraktijk en ervaringen? Ben jij op zoek naar een actief netwerk in jouw omgeving en naar groeimogelijkheden voor jouw talentvolle leerlingen? Of ben je misschien beleidsmedewerker met interesse in wat er speelt onder docenten in jouw omgeving? Als professional zijn we vaak op zoek naar mogelijkheden om te leren en te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door te investeren in je lespraktijk, in je eigen ontwikkeling of door samen te werken. Samen sta je sterker en krijg je meer voor elkaar. Daarom organiseren het Prinses Christina Concours en het ArtEZ Conservatorium Zwolle de Regionale Muziekdag Zwolle. Met veel plezier nodigen we jou uit voor deze interessante dag in het ArtEZ Conservatorium in Zwolle op 20 januari 2024 van 10.00 en 13.00 uur. Bij deze sturen we je graag de aanmeldlink voor deze inspirerende dag.

Meld je HIER aan!

Thema ‘Motiveren? Autonomie van de leerling centraal’
In de wetenschap wordt steeds meer duidelijk over hoe motivatie nu eigenlijk werkt en wat de do’s en don’ts zijn om voorwaarden te creëren waarin motivatie kan groeien. Want dat is eigenlijk hoe het werkt. Motivatie is een vuur dat je als docent kunt laten branden! We gaan in gesprek over strategieën om motivatie onder leerlingen de kans te geven aan de hand van onderzoek en voorbeelden van best practices uit de regio.

Best practices
Tijdens de RMD op 20 januari presenteren we een aantal ‘best practices’ uit de regio:

  • Imre Kruis vertelt over het scheppen van voorwaarden voor intrinsieke motivatie in de les.
  • Jeffrey Migchielsen van Popschool Harderwijk deelt zijn ervaringen met muzikaal aanbod binnen het sociaal domein.
  • Martine Haitjema, programmaleider Educatie, legt uit welke keuzes Kunstencentrum Amphion Doetinchem maakt bij cultuuronderwijs anno 2024.
  • Hobodocent Inge de Vries van Blink kunstcollectief in Meppel komt vertellen over het leven na Scala.

Waarover wil jíj het hebben?
Heb je thema’s, onderwerpen of vraagstukken waarover jij graag van gedachten wisselt met andere docenten? Of heb je een idee of project dat je tijdens de Regionale Muziekdag graag onder de aandacht brengt? Laat het ons dan vóór 17 december weten via evenementen@christinaconcours.nl

Een cadeautje
Alle deelnemers ontvangen een vrijkaart voor de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours op 12 mei 2024 in Theater Amare in Den Haag.

BEN JE ERBIJ?