Evenement

PCC Academy-weekend

PCC Academy-weekend

De PCC Academy vormt een onderdeel van de zogenaamde ‘deelnemersreis’ van het Prinses Christina Concours. Naast goede nazorg voor haar prijswinnaars  biedt het Prinses Christina Concours ook een Academy-weekend waarmee we de zelfredzaamheid van de musici willen bevorderen. Wat komt er precies bij kijken als je professioneel musicus wil worden?  En welke plek kan muziek innemen in je verdere leven, ook als je niet naar het conservatorium gaat?

Tijdens het PCC Academy-weekend proeven prijswinnaars van de (regio)concoursen aan de zakelijke kant van het beroep professioneel musicus. Ook ontdekken zij tal van andere artistieke mogelijkheden ter aanvulling op en verfijning van het musiceren. Deelname aan het Academy-weekend geeft voorrang op het geven van concerten in de Classic Express en op andere mooie concertpodia. Daarnaast biedt het een positieve stimulans om gelijkgestemden te ontmoeten! 

In 2024 vindt het PCC Academy-weekend plaats van vrijdagmiddag 14 juni tot zondagmiddag 16 juni in Stayokay Arnhem. In het najaar van 2024 volgt een terugkomdag/reünie. De datum hiervan wordt later bekendgemaakt.

De workshops die tijdens het weekend gegeven worden, draaien om drie pijlers:

  1. Zakelijk slim musiceren
  2. Op zoek naar je unieke artistieke profiel
  3. Het samen ontwikkelen van een community project

Alle prijswinnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen om zich aan te melden voor het PCC Academy-weekend.