Evenement

Paasconcert Oosterbeek door Julian Jeukendrup, Radu Ratering, Merle van der Lijke en Jan Hoijtink

Paasconcert Oosterbeek door Julian Jeukendrup, Radu Ratering, Merle van der Lijke en Jan Hoijtink

De Stichting Cultuur & CO (SCO) en de Stichting Kamermuziek Oosterbeek nodigt u van harte uit voor het Paasconcert in de concertzaal in Oosterbeek op 17 april 2022 om 15:00 uur.  Dit concert wordt verzorgd door laureaten van het Prinses Christina Concours.

Wie treden er op? 

Julian studeert viool aan de Jong Talentafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels heeft Julian al diverse optredens achter de rug in het Concertgebouw te Amsterdam, Tivoli Vredenburg en bij het televisieprogramma Podium Witteman. In 2021 won hij de tweede prijs bij het Prinses Christina Concours in de regio Oost en kreeg hij in de Nationale Finale een eervolle vermelding. Julian wordt op vleugel begeleid door Jan Hoytink, correpetitor van het Conservatorium van Amsterdam.

  • Radu Ratering (17 jaar)  www.youtube.com/watch?v=UltgqY8ypJw

Radu (2004) begon op 10-jarige leeftijd met lessen aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium in Amsterdam. Radu won in 2016 zijn eerste prijs bij de Internationale Steinway-competitie. In 2017 won hij een eerste prijs op het Prinses Christina Concours en ook de eerste prijs bij het Royal Concertgebouw concours in Amsterdam. In 2020 zat Radu opnieuw in de finale van het Internationale Steinway concours in Nederland. Deze finale werd echter gecanceld vanwege de pandemie. In 2022 was Radu kwartfinalist bij de 1e editie van de YPF European Piano Competition, een competitie voor deelnemers uit heel Europa tot 28 jaar.

Merle studeert aan de Academie Muzikaal Talent (AMT). Zij behaalde, bij de regiofinales van het PCC, een 1e en 2e prijs, de laureatenprijs, de publieksprijs, en in de Nationale Finale een 2e prijs. Merle speelde op het Kinderprinsengrachtconcert en, samen met haar zus Sarah, live op radio 4 vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw. Ze gaf al vele concerten, o.a. samen met Lavinia Meijer en als onderdeel van het ZOOM Kamermuziekfestival. Eind 2021 trad zij op in het televisieprogramma Podium Witteman.