Evenement

Nieuw PCC-ensemble te bewonderen op Festival Tweetakt

Nieuw PCC-ensemble te bewonderen op Festival Tweetakt

De zusjes Merle en Sarah van der Lijke vormen sinds kort samen met Fama Koning het Ensemble Triptyque. Ze treden op tijdens Festival Tweetakt.

Merle van der Lijke (16) studeert aan de Academie Muzikaal Talent en speelt op een harp die beschikbaar wordt gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Merle heeft al meerdere prijzen gewonnen, zo behaalde ze bij de Regionale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours een 1e en 2eprijs, de laureatenprijs en ze won in de Nationale Finale een 2e prijs.

Sarah van der Lijke (14) is lid van het Neflac Ensemble, dat onderdeel is van de Nederlandse Fluitacademie. In september zal ze starten op de Academie Muzikaal Talent. Sarah won op 11 jarige leeftijd de Flute Factor, een internationaal fluitconcours voor de jeugd t/m 13 jaar. Samen met haar zus Merle soleerde ze met het Symfonieorkest Nijmegen en speelde solo met harmonieorkest Excelsior en de Dierense Harmonie. Recent won ze een 2e prijs bij de Regionale Finale van het Klassiek Concours.

Fama Koning (16) won de tweede prijs op het Heuvelrug-concours. In de daaropvolgende jaren was ze prijswinnaar in de Muziekwedstrijd, het Britten Cello-concours en het Prinses Christina Klassiek Concours.

Hier vind je meer informatie over dit evenement