Evenement

Lunchconcert door trio DoC, Emma van Schadewijk en Julia Wasowicz

Lunchconcert door trio DoC, Emma van Schadewijk en Julia Wasowicz

Het Prinses Christina Concours zet zich actief in om prijswinnaars van het concours podiumervaring op te laten doen en klassieke muziek te verspreiden. Tijdens de maandelijkse Lunchconcerten brengen jonge toptalenten een sprankelend en gevarieerd programma ten gehore.

Het Prinses Christina Concours stimuleert al ruim vijftig jaar kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Met concoursen, een rijdende concertzaal (de Classic Express) en een concours voor de allerjongsten (De Muziekwedstrijd) is het Prinses Christina Concours een toonaangevend podium voor muziekeducatie en talentontwikkeling.

De Nieuwe Kerk-concerten worden georganiseerd met steun van Fonds 1818, de gemeente Den Haag, de Stichting Sanssouci en de Van Ommeren – de Voogt Stichting.

Claire Schuurmans ontving in 2017 in de finale van het Prinses Christina Concours in Rotterdam een 1e ​ prijs en de publieksprijs. Tijdens de Nationale Halve Finale in Den Haag behaalde zij een Eervolle Vermelding.
Dominique Seelen behaalde in 2018 de 2e prijs op het Prinses Christina Concours Regio Noord. Sinds september 2021 volgt ze ook barokvioollessen bij Shunske Sato. Haar barokviool van Michiel de Hoog en barokstok van Pieter Affourtit leent zij van het NMF.
Douwe Eissens won met trio DoC in 2019 een aanmoedigingsprijs. Aanvankelijk wilde hij viool spelen, maar koos toch cello, omdat hij dat stoerder vond. Hij zit op de Jong Talentenafdeling van het conservatorium van Den Haag.
Emma van Schadewijk won de 2e prijs op Prinses Christina Concours. Haar trio, ‘Trio Diotima’ won in 2018 de eerste prijs en de persprijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours.
Julia Wasowicz slaagde als achttienjarige cum laude voor het diploma solospel piano aan het muzieklyceum in Gdansk (Polen). Nadat zij naar Nederland kwam, studeerde zij bij Jan Wijn aan Sweelinck Conservatorium in Amsterdam waar zij diploma Uitvoerend Musicus behaalde.

Muziek van o.a. Popper, Ibert en Boccherini.