Evenement

Kinderprinsengrachtconcert met PCC-ers

Kinderprinsengrachtconcert met PCC-ers

Op zaterdag 21 augustus vindt het Kinderprinsengrachtconcert plaats. Drie jonge talentvolle musici treden op met bekende popartiesten. Het concert wordt uitgezonden bij AVROTROS op NPO Zapp vanaf 18:25 uur. Ethan van der Velden (13 jaar), Michelle Kumara (13 jaar) en Valentijn Jeukendrup (12 jaar) treden op.

Ethan deed dit jaar mee aan ons klassiek concours, in de regio West 1. Ook Michelle was deelnemer. Zij won zelfs de publieksprijs tijdens de Nationale Finale. 

Ethan begeleidt op zijn piano Dany, winnaar van The Voice of Holland, bij het gevoelige nummer ‘Hallelujah’. Violiste Michelle Kumara is samen met Romy Monteiro te horen bij de vertolking van de powerballad ‘I will always love you’. Stefania laat op 21 augustus samen met cellist Valentijn Jeukendrup iedereen swingen op het nummer waarmee zij voor Griekenland optrad tijdens het Eurovisie Songfestival: ‘Last Dance’.

De jonge musici en popmuzikanten worden begeleid door het ensemble met o.a. leden van het Jeugdorkest Nederland onder leiding van Edwin Schimscheimer. Edwin is als muzikaal leider van het concert ook verantwoordelijk voor alle arrangementen. De presentatie is in handen van Buddy Vedder.