Evenement

Jubileumconcert Prinses Christina Concours 55 jaar

Jubileumconcert Prinses Christina Concours 55 jaar

Het Prinses Christina Concours viert feest, want in 2022 bestaan we 55 jaar! In een spetterend jubileumconcert soleren prijswinnaars van het PCC in verschillende genres, van klassiek tot jazz, met het Jeugdorkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel. De presentatie is in handen van Paula Udondek.  

Prinses Christina Concours
Het Prinses Christina Concours stimuleert kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Met concoursen, een rijdende concertzaal (Classic Express) en een concours voor de allerjongsten (De Muziekwedstrijd), is het Prinses Christina Concours een toonaangevend podium voor muziekeducatie en talentontwikkeling.

Jeugdorkest Nederland
Jeugdorkest Nederland (JON) is het landelijk jeugdsymfonieorkest voor aanstormend muzikaal talent (14 t/m 20 jaar), waarin ook veel prijswinnaars van het PCC spelen. De leden combineren school of een opleiding met de liefde voor hun instrument. Diverse musici van het orkest volgen een (voor)opleiding aan een conservatorium.

College Tour
Voorafgaand aan het concert vindt er onder leiding van Paula Udondek een zogenaamde College Tour plaats; een interactieve ontmoeting tussen vooraanstaande musici (tevens laureaten van het PCC) en het publiek. Deze bijeenkomst duurt van 13.30-14.30 uur en is vrij toegankelijk. De locatie wordt op een later moment bekend gemaakt. Houd hiervoor onze website in de gaten!

Amare Den Haag