Evenement

Gratis lunchconcert door winnaars in Haagse Nieuwe Kerk

Gratis lunchconcert door winnaars in Haagse Nieuwe Kerk

Pianisten Josephine en Charlotte de Löe en saxofinist Ileana Termini verzorgen op 6 december een gratis lunchconcert in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Begin de week goed, met heerlijke muziek van deze winnaars van het Prinses Christina Concours. Het concert start om 12:30 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Aanmelden vooraf is verplicht. Kaarten via de website zijn gratis te reserveren.
Let op: volgens de corona-regels zitten bezoekers op 1,5 meter afstand van elkaar (maar als de muziek begint merkt u dat niet).

Het programma:

Ileana Termini (altsaxofoon) & Francisco Martí Hernández (piano)
R. Muczynski (1929-2010) – Sonata op.29 (1970) (7)

Josephine & Charlotte de Loë (piano)
J.S. Bach (1685-1750) – Gottes Zeit ist die Allerbeste Zeit (2.40 min)

M. Ravel (1875-1937) – Ma mere l’oye :
I Pavane de la belle au bois dorman
II Petit Poucet
III Laideronnette, imperatrice des pagodes
IV Les entretiens de la Belle at de la Bête
V Jardinière feerique

Ileana Termini  & Francisco Martí Hernandez
W. van Klaveren (1975) – Sonata à la manière de Francis Poulenc
Tomasi (1901-1971) – Saxofoonconcerto, 2e deel – Giration

Josephine & Charlotte de Loë
A. Piazzolla (1921-1992) – Libertango

Josephine en Charlotte de Loë, een eeneiige tweeling van 16 jaar oud, wonen in Maastricht. Ze hebben de afgelopen jaren meerdere prijzen gewonnen en deden in 2019 mee aan het televisieprogramma Superkids bij SBS6. Ze wonnen begin 2020 een aanmoedigingsprijs bij het Prinses Christina Concours in de Regiofinale Zuid en eind 2020 de 2e prijs bij het Piano Duo Festival in Amsterdam.

Ileana Termini is een jonge Italiaanse klassieke saxofoniste die nu woont en studeert in Amsterdam. Ze richtte Ileana het Dokwerk Saxophone Quartet op, een ensemble van internationale allure en speelde als winnares van verschillende internationale competities in veel internationale zalen. Wanneer Ileana speelt, valt ze op door haar krachtige verschijning, gecombineerd met elegantie en Italiaanse lyriek.

Francisco Martí Hernández werkt als pianist-begeleider in het Koninklijk Conservatorium van Brussel en combineert deze werkactiviteit met kamermuziek en ensembleprojecten in heel Europa zoals met verschillende groepen waaronder Syntagma Piano Duo. In 2019 nam hij een CD op, in samenwerking met andere Spaanse componisten, genaamd El piano, el reflejo del alma. Hij nam deel aan internationale academies en competities, waaronder Adolphe Sax International Competition.

De Nieuwe Kerk-concerten worden georganiseerd met steun van Fonds 1818 en in de afgelopen jaren ook met steun van de Stichting Sanssouci en de Van Ommeren – de Voogt Stichting.