Djoke (15 jaar) speelt blokfluit en doet mee in de regio Noord

Djoke is 15 jaar, speelt blokfluit en komt uit het Noorden van Friesland. Komend weekend stuurt ze haar inzending voor de selecties van ons regioconcours Noord in.

Naast muziekmaken houdt Djoke ook van paardrijden. Ze woont in Raard, een klein Fries dorpje en zit in de derde klas van het Dockinga College. Een aantal klasgenoten maakten haar nieuwsgierig naar de blokfluit en op haar achtste besloot ze te beginnen met spelen. Inmiddels speelt Djoke ook mee met de blokfluitdagen van de Blokfluit Academy.

Djoke: ‘Ik doe dit jaar voor het eerst mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours. Mijn juf stelde het aan mij voor en ik ben benieuwd waar ik sta. Ook ben ik benieuwd wat de jury en het online publiek van mijn spel vinden. Ik heb eigenlijk bijna nooit voor mensen die ik niet ken gespeeld.

Ik vind het jammer dat het dit jaar anders is door corona, omdat ik graag op het echte podium had willen optreden. Maar omdat ik mijn filmpje in een kerkje heb opgenomen, konden er toch een paar mensen ‘echt’ naar mij luisteren, er was daar voldoende ruimte.

Als corona straks weer over is, ga ik snel weer leuke dingen doen met mijn vriendinnen, want dat heb ik heel erg gemist. En ik ga zeker nog een keer mee doen aan het Prinses Christina Concours, zodat ik dan wel op een ‘echt’ podium kan optreden!’

Meer informatie over het klassiek concours, regio Noord, vind je hier