Data De Muziekwedstrijd 2023 bekend

De leukste online muziekwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar komt er weer aan! Het maakt niet uit welk instrument je bespeelt, of je zingt, hoe goed je bent of hoe lang je al speelt. Iedereen die plezier heeft in (samen) muziek maken, kan meedoen aan De Muziekwedstrijd. Filmpjes kunnen worden ingestuurd tussen 14 augustus en 15 oktober via de website of web-app.

Van klassiek en jazz tot pop en wereldmuziek. En van gamelan en gitaar tot pannen en deksels. Niets is te gek, als er maar muziek in zit. Meedoen aan De Muziekwedstrijd is altijd een leuke en leerzame ervaring.

Je kunt meedoen door een filmpje van jouw performance (max. 4 minuten) in te sturen via de site of web-app van De Muziekwedstrijd  Tip: dit kan ook een video zijn van je einduitvoering, afsluitend concert of zomeroptreden, dus treed je binnenkort op, neem dan zeker je camera mee!

Categorieën
Jonge muzikanten kunnen meedoen in 3 categorieën:

  • Categorie 1 (4 t/m 8 jaar)
    Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
  • Categorie 2 (9 t/m 12 jaar)
    Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
  • Categorie 3 (4 t/m 12 jaar)
    Grote(re) groepen (vanaf 6 kinderen)

Prijzen & jury
Tijdens De Muziekwedstrijd regent het prijzen. Niet alleen de allerbeste inzendingen worden beloond. Zo bestaan er speciale prijzen voor beginnende muzikanten, voor de meest originele inzendingen en het meest muzikale spel. Ook zijn er aanmoedigingsprijzen te winnen. Alle inzendingen worden bekeken door een professionele jury en iedereen ontvangt persoonlijke feedback. Bekijk hier een overzicht van alle prijzen.

De Muziekdag
Op zondag 26 november wordt De Muziekwedstrijd afgesloten met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht. Dit is een dag vol met muzikale activiteiten, optredens van prijswinnaars, (korte) jurygesprekjes en natuurlijk de officiële prijsuitreiking.