Nog een paar dagen tot het Compositie Concours

Deze week staat in het teken van het Compositie Concours. Aankomende zondag 13 november is het zover en vindt de slotpresentatie plaats. In de Azijnfabriek in ‘s Hertogen Bosch worden er in totaal 15 (!) nieuwe composities gespeeld. 

Het thema van het Compositie Concours is dit jaar ‘Vrijheid #90seconds’. Wist je dat luisteraars gemiddeld 90 seconden hun aandacht ergens bij kunnen houden? Met die gedachte in het achterhoofd schreven de deelnemers hun nieuwe werken. Na de selectieprocedure in augustus hoort het publiek aankomende zondag hun stuken eindelijk live vanaf het podium.

En niet door de minste musici! Het bekende strijkersensemble het Matangi Quartet is tijdens deze editie betrokken als uitvoerende partij. Een hele eer, want deelnemers konden er voor kiezen om speciaal voor het kwartet een compositie te schrijven. Ook pianist Ralph van Raat – dé specialist van eigentijdse muziek in Nederland – is aanwezig tijdens het Compositie Concours. Hij geeft een workshop speciaal voor alle deelnemers. Tijdens de slotpresentatie beoordeelt de jury bestaande uit professionele musici de composities. Zij bepalen wie er dit jaar een prijs krijgen en daarmee de winnaars van deze editie zijn.

Wil je erbij zijn? De laatste tickets zijn nog te bestellen via de website van November Music.