De Classic Express gaat weer rijden!

Goed nieuws! Vanaf vrijdag 17 juni rijdt de Classic Express weer door Nederland. Onze rijdende concertzaal stond, vanwege corona, meer dan een half jaar verplicht stil. Vanaf half juni kunnen basisschoolkinderen weer genieten van de optredens van prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. 

De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen zijn zitjes en een podium voor de muzikanten.  Jonge prijswinnaars van het Prinses Christina Concours treden er op voor basisschoolkinderen. Met hun spel laten ze kinderen kennismaken met klassieke muziek.

De sfeer in de Classic Express is die van een andere wereld. Speciale lichten en videobeelden versterken de werking van muziek en alle klank en geluid wordt gereguleerd met een vernuft akoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kan nabootsen.

Nieuw jasje
In juli vorig jaar staken we de Classic Express, onze rijdende concertzaal in een fris nieuw jasje. De opknapbeurt was hard nodig: de afgelopen 12,5 jaar toerde de Classic Express langs basisscholen in heel Nederland. Al meer dan 130.000 kinderen maakten op die manier kennis met de Classic Express.

Bekijk hieronder de onthulling van de nieuwe Classic Express terug
Meer informatie over de Classic Express? Check www.classicexpress.nl 

 

Uiteraard hanteren we tijdens concerten de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot de groepsgrootte en het bezoeken van evenementen.