Op zaterdag 3 oktober aanstaande organiseren we een nieuwe editie van het Prinses Christina Compositie Concours. Dan laten jonge muzikanten van 12 tot en met 22 jaar van zich horen. Elke deelnemer componeert zelf een muziekstuk van ongeveer 8 minuten en voert dat tijdens compositieconcours uit. Zet de datum vast in je agenda en houdt onze site in de gaten voor informatie over het programma en de kaartverkoop. 

Deelnemers doen mee door een stuk te schrijven voor een vrije bezetting of door een stuk te schrijven dat door de door ons uitgenodigde musici wordt gespeeld. Dan wordt hun compositie live op het compositieconcours uitgevoerd, door het Chimaera Trio (klarinet, cello en piano), zangers Sterre Konijn en slagwerker Dominique Vleeshouwers.

Meer informatie over meedoen aan het Prinses Christina Compositie Concours

Op zaterdag 3 oktober 2002 worden alle ingeleverde stukken live gespeeld en de vooraf ingeleverde videoregistraties vertoond.* Dat doen we in het HKU-Utrechts Conservatorium. Verder organiseren we tijdens het compositieconcours een workshop met tips voer componeren en tijdens het juryoverleg is er een lecture recital, gegeven door pianist en componist Mathias Coppens. Hij vertelt dan over zijn ervaringen als filmcomponist in Hollywood!

* Wanneer meer dan 35 composities worden ingestuurd, bestaat het Prinses Christina Compositie Concours uit twee rondes. In de eerste ronde bekijkt de vakjury alle inzendingen en wordt een selectie door de jury gemaakt van de inzendingen die in de tweede ronde uitgevoerd en vertoond worden tijdens het concours

N.B. de precieze begin- en eindtijden worden nog bekend 

Anderhalvemetersamenleving
We volgen de richtlijnen die het RIVM en het kabinet hebben opgesteld om het coronavirus in te dammen.