Hoe verliep het concours?

Van 1 september t/m 4 oktober konden deelnemers zich inschrijven. Tussen 18 en 21 oktober 2021 konden de solisten, duo’s en bands hun deelnamevideo insturen via onze website. Alle ingezonden video’s waren onderdeel van de digitale selectie van het Jazz Concours 2021. Alle deelnamevideo’s zijn te vinden op de inzendingen-pagina.

Stemmen 

Tussen 23 en 30 oktober kon het publiek stemmen op zijn favoriete deelnemer. Na het sluiten van de ‘stembus’ zijn de stemmen geteld en werd de winnaar van de publieksprijs bekend op 3 november, de dag dat ook de finalisten bekend werden (zij werden geselecteerd door de jury). Deze editie waren het publiek en de jury het met elkaar eens: violiste Eva van der Sterren werd geselecteerd voor de finale èn werd winnaar van de publieksprijs!

Programma finale 

Voor alle deelnemers van het Jazz Concours werd er een finalefestival georganiseerd. Op zondagmiddag 14 november traden na de bigbandselectie van deelnemende bigband in de ochtend twee acts op. Zangeres Femke Smit en gitarist Marijn van der Linden brachten een ode aan de Braziliaanse componist Nelson Cavaquinho en oud-winnaar van het concours Stefan Franssen (drummer en bandleider) trad op met zijn eigen groep. Daarnaast was stichting New Amsterdam Jazz aanwezig om een kennissessie te geven over muziek en ondernemen, en gaf de kersverse componist des vaderlands, Martin Fondse, een workshop ‘Samenspel’. Hij werkte met een selectie bandjes uit het deelnemersveld.

We zien je terug in….

2023! Dan is de volgende editie van het Jazz Concours. Volgend jaar zijn we terug met het Prinses Christina Compositie Concours.

Geen Jazz Concours zonder bigbands! De selecties voor de ingeschreven bigbands vindt plaats op 14 november, voorafgaand aan het finalefestival in het Amsterdamse BIMHUIS. De selecties zijn niet toegankelijk voor publiek. De winnende bigband speelt ‘s avonds tijdens het finalefestival. 

  • 09.30 – 12.00 | Bigbandselectie
  • 12.45-13.00 uur | Uitslag Bigbands

Klik hier voor meer informatie over de selecties voor solo’s, duo’s en bandjes
Klik hier voor meer informatie over het afsluitende finalefestival