Terug naar overzicht
Repertoire

F. Liszt - Grandes études de Paganini: 5 La Chasse in E
K. Vardapet - Garun a (Het is lente)
A. Babadjanjan - Humoresque

Motivatie van dit repertoire

1. Een paar jaar geleden kreeg ik de CD van Daniil Trifonov met de opnames van alle etudes van F. Liszt. Deze uitvoering heeft mij enorm geïnspireerd en ik wou graag zelf de etudes van Liszt leren spelen. Ik vond vooral de etude 'La Chasse' ontzettend mooi en begon met het instuderen. Dit is een heel uitdagend stuk met verschillende karakters en ik heb er met veel plezier aan gewerkt. Deze muziek verveelt me nooit!
2. Komitas Vardapet is een Armeense componist, priester, musicoloog, dichter en pianist. Hij hield zich bezig met het bestuderen en verzamelen van volksmelodieën en gebruikte ze veel in zijn eigen composities. Het stuk Garun a is ook geschreven op basis van een volksliedje en tekst van dat lied is 'Het is lente en het heeft gesneeuwd'. Dit stuk heeft mij geraakt door de mooie en eenvoudige melodie. Het is geschreven voor doedoek (traditioneel Armeens blaasinstrument) maar wordt ook uitgevoerd door een koor en strijkersorkest. De bewerking voor piano is heel kleurrijk, gevoelig, poëtisch en dramatisch. In dit stuk kan ik mij helemaal verplaatsen in de mooie melodielijnen en met elke noot een verhaal vertellen. Onlangs heb ik dit stuk ook uitgevoerd in het programma Podium Witteman.
3. De Humoresque van Arno Babadjanjan (Armeense componist uit de 20ste eeuw) heb ik gekozen omdat dit een erg leuk, temperamentvol, spetterend stuk is. En dat vind ik een mooi contrast in mijn programma. Dit stuk is kort maar met veel fantasie. Ik geniet van de dansende ritmes en verrassende harmonieën en ik speel dit stuk altijd met heel veel plezier!

CATEGORIE 1

Adam Akopian

Christian Akopian

Piano

11 jaar - Apeldoorn

Nog even geduld.
We maken de winnaar snel bekend!