Classic Express vanaf vandaag 2 weken Jazz Express

Een nieuwe bestickering, swingende jazzklanken en prijswinnaars van het Jazz Concours. Achter de schermen werkten we er al een tijdje aan, maar vanaf vandaag is het zover. De Classic Express rijdt de komende weken door Nederland als de Jazz Express. 

Het eerste bezoek van de omgetoverde Classic Express gaat naar de Fiep Westendorpschool. Daar zullen groepen basisschoolkinderen gaan luisteren naar de prijswinnaars van de afgelopen jazz concoursen. Zoals violist Eva van der Sterren, die jazz mixt met wereldmuziek. Of zangeres Luyi van der Lingen die op het concours in 2019 een aantal prijzen won en nu aan het conservatorium van Den Haag studeert. Ook Nadine Serhalawan, saxofonist, zal optreden in onze rijdende concertzaal.

Samenwerkingspartners

Om de Jazz Express tot stand te laten komen werkt het Prinses Christina Concours samen met stichting New Amsterdam Jazz en met het Aslan Muziekcentrum. Twee partijen die zich volop inzetten voor jazzmuziek en alle aanverwante stijlen. New Amsterdam Jazz focust zich op het verstevigen van de positie van Jazz in Nederland, organiseert workshops en tours van bekende en minder bekende jazzmuzikanten en is vaste boeker bij de Roode Bioscoop in Amsterdam. Met de Jazz Express slaan zij een nieuw pad in, dat van muziekeducatie. Een bekend terrein voor het Aslan Muziekcentrum. Zij organiseren binnen- en naschoolse lessen, trainingen en workshops op eigen locatie, maar ook op vele scholen. Zo zijn de prijswinnaars van het Jazz Concours zijn in contact gebracht met diverse bands via New Amsterdam Jazz. Samen bereiden ze een interactief concert voor waarin diverse aspecten van jazzmuziek worden belicht. Het netwerk van het Aslan Muziekcentrum komt goed van pas. De gezamenlijke ervaring en kwaliteiten van onze organisaties zijn volgens het Prinses Christina Concours de ideale combinatie om de Jazz Express tot een succes te maken.

Producent Wouter van Steenbrugge: “We zijn heel blij dat de Jazz Express er is. Als producent van de Express ben ik blij dat alle stijlen waarvoor het PCC zich inzet te zien en te horen zijn en dat zoveel mogelijk basisschoolkinderen er mee in aanraking komen!”

De komende weken bezoekt de Jazz Express het Aslan Muziekcentrum zelf, de Huibersschool en de Tobiasschool. 🎶 Wil je meer weten over de JazzExpress of de ClassicExpress? Kijk dan op de website.