BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling nieuwe hoofdsponsor Prinses Christina Concours

We zijn trots te melden dat BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD) zich voor een periode van drie jaar aan het Prinses Christina Concours verbindt als hoofdsponsor. De samenwerking krijgt daarmee een passend vervolg: in de periode 2018-2020 sponsorde BPD het Klassiek Concours, ons grootste en meest bekende concours. Met het hoofdsponsorschap van de stichting onderstreept BPD het belang van muziekonderwijs en talentontwikkeling in de volle breedte.

De projecten die het PCC organiseert, van de rijdende concertzaal de Classic Express tot de concoursen in klassieke muziek, jazz en compositie, dragen allemaal bij aan een duurzaam gezonde samenleving, waarin kinderen en jongeren de kans krijgen om zich optimaal te ontwikkelen. BPD begrijpt als geen ander dat duurzaam investeren om een lange adem vraagt, of het nu om gebiedsontwikkeling gaat of om de ontwikkeling van muzikaal talent. In het 55-jarig bestaan van het PCC heeft de organisatie laten zien die duurzame ontwikkeling altijd voorop te zetten.

Alexander Buskermolen, directeur van het Prinses Christina Concours over de samenwerking met BPD: “Met BPD als hoofdsponsor kunnen we de komende jaren onze positie zowel op het gebied van muziekonderwijs als talentontwikkeling verder verstevigen. Het Prinses Christina Concours is continu op zoek naar het vergroten van de impact op regionaal en landelijk niveau. De samenwerking met BPD helpt ons om beide niveaus zo goed mogelijk te bedienen. We zijn BPD ongelofelijk dankbaar dat zij de komende drie jaar onze missie ondersteunen”.

Walter de Boer, CEO van BPD: “We dragen graag bij aan het mooie en belangrijke werk van het Prinses Christina Concours. Via ons eigen BPD Cultuurfonds ondersteunen we al decennia lang kunst- en cultuurprojecten die raakvlakken hebben met architectuur, gebiedsontwikkeling, maatschappelijke vraagstukken, natuur & landschap en kunst in de openbare ruimte. Daar voegen we nu de kracht van muziek aan toe door kinderen en jongeren te stimuleren in hun muzikale ontwikkeling. We kijken enorm uit naar de samenwerking met het PCC.

Over BPD
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit vier kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.