Bestuurswisselingen Prinses Christina Concours

Maurice Brenninkmeijer volgt Hanneke Taat op als voorzitter van het bestuur van het Prinses Christina Concours. Het bestuur verwelkomt Marie-Christine Schröeder van Waes en Corinne Schot als nieuwe leden.

Met ingang van 1 januari 2022 is Maurice Brenninkmeijer de nieuwe bestuursvoorzitter van het Prinses Christina Concours (PCC). Hij volgt daarmee Hanneke Taat op, wiens laatste termijn in het bestuur eind 2021 eindigde. Ook Emilie van Rappard verliet na haar laatste termijn het bestuur. Maurice Brenninkmeijer over het vertrek van beide bestuursleden:

“Hanneke en Emilie hebben zich beiden jarenlang vol overgave ingezet voor het Prinses Christina Concours. Ieder vanuit een eigen expertise en met als doel om de organisatie toekomstbestendig te maken en onze maatschappelijke relevantie te verdiepen. Wij hebben vele jaren op hun kennis, onmetelijke engagement en hun wijsheid kunnen bouwen: wij zijn hen beide intens dankbaar voor hun bijdrage en zullen hen missen! Daarom ben ik ook zo verheugd met de komst van Marie-Christine en Corinne: twee bijzondere bestuurders die zich voor onze prachtige opgave -de bevordering van jongeren in hun muzikale ontwikkeling- graag willen inzetten.

Foto: Maurice Brenninkmeijer

Per 17 februari is Marie-Christine Schröeder-van Waes toegetreden als algemeen bestuurslid. Zij is werkzaam bij Shell International als Legal Counsel External Relations. Daarnaast is zij President van de Board of Trustees bij The American School of The Hague. Marie-Christine over haar aanstelling:

“Het is een eer om bij te kunnen dragen aan alles waar PCC voor staat, en met name aan het overdragen van mijn liefde voor klassieke- en jazzmuziek aan kinderen die daar anders niet mee in aanraking zouden zijn gekomen. Ik hoop met mijn meer dan 15 jaar ervaring in Amerikaanse en Nederlandse schoolbesturen, en mijn passie voor innovatie van het Nederlands onderwijs, PCC nog beter te kunnen positioneren in het onderwijs. Ik hoop de kwaliteit van het bestuur te behouden, en misschien zelfs naar een nog hoger niveau te kunnen te tillen.”

Per 1 juni 2022 neemt Corinne Schot zitting in het bestuur. Zij is momenteel Managing Partner bij het internationale advocatenkantoor Baker McKenzie en bestuurslid van de Baker McKenzie EMEA+ Management Committee. Corinne over haar verbintenis aan het PCC:

“Ontwikkeling van talent is toonaangevend voor Baker McKenzie. Als gepassioneerd musicus en Managing Partner van Baker McKenzie Amsterdam zet ik met plezier mijn kennis, ervaring én liefde voor muziek in voor het Prinses Christina Concours”.

Foto: Corinne Schot

Baker McKenzie
Baker McKenzie is het meest toonaangevende internationale advocatenkantoor ter wereld. Onze ondernemende en betrokken advocaten, notarissen en fiscalisten helpen multinationals met innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. De kracht van Baker McKenzie is om onze cliënten te verbinden aan de beste legal minds waar ook ter wereld, met oog voor innovatie, inclusie & diversiteit en duurzaamheid.