Beleef het compositieconcours mee!

Vanaf 10 oktober zijn de inzendingen voor de selecties van het compositieconcours op onze website te zien. Vanwege de coronamaatregelen organiseren we het Prinses Christina Compositie Concours digitaal. Beleef je het compositieconcours met ons mee? 

Maar liefst 53 jonge componisten schreven zich in voor het compositieconcours. Door dit uitzonderlijk hoge aantal inschrijvingen heeft de jury een voorselectie gemaakt. Bijna 30 composities werden geselecteerd voor de volgende ronde. Hun werk is komende week op onze website te bekijken en te bewonderen.

Prijsbekendmaking op 14 november
De jury heeft zich inmiddels gebogen over alle inzendingen. De winnaars van het Prinses Christina Compositie Concours maken we op zaterdag 14 november bekend via een speciale bekendmakingsvideo. Deze is te zien op ons Youtubekanaal, onze Facebookpagina en op de site. Vanwege de inmiddels weer strenger geworden coronamaatregelen kan het eerder geplande live prijswinnaarsconcert niet doorgaan. Maar we laten ons niet kisten en zorgen dus voor een feestelijke video en zodra het weer kan organiseren we alsnog een prijswinnaarsconcert.

Publieksprijs
Tussen 10 oktober, 10.00 uur en 17 oktober kon iedereen stemmen voor de publieksprijs. De winnaar wordt ook op zaterdag 14 november bekend gemaakt in de prijsbekendmakingsvideo.

Het Prinses Christina Compositie Concours wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours, Stichting Halbertsma-Santee Thedinga, het K.F. Heinfonds, Stichting Ben Remkes Cultuurfonds en het Algemeen Nederlands Verbond (ANV)