Beleef het compositieconcours mee!

Vanaf 10 oktober zijn de inzendingen voor de selecties van het compositieconcours op onze website te zien. Vanwege de coronamaatregelen organiseren we het Prinses Christina Compositie Concours digitaal. Beleef je het compositieconcours met ons mee? 

Maar liefst 53 jonge componisten schreven zich in voor het compositieconcours. Door dit uitzonderlijk hoge aantal inschrijvingen heeft de jury een voorselectie gemaakt. Bijna 30 composities werden geselecteerd voor de volgende ronde. Hun werk is komende week op onze website te bekijken en te bewonderen.

Publieksprijs
Tussen 10 oktober, 10.00 uur en 17 oktober 10.00 uur kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete compositie. Iedereen mag meestemmen. Wel geldt: 1 stem per mailadres.

Prijswinnaarsconcert op 14 november
Na 17 oktober en vóór 14 november worden de prijswinnaars bekend en organiseren we we voor elke deelnemer aan het compositieconcours een online- of telefonische afspraak met onze jury. Van hen krijgen ze persoonlijke feedback waarmee ze hun componeervaardigheden nog beter kunnen maken.

De prijswinnende composities worden uitgevoerd tijdens een prijswinnaarsconcert dat we op 14 november organiseren in TivoliVredenburg. Aan het eind van het concert maken we de prijzen bekend tijdens de feestelijke prijsuitreiking. Ook de winnaar van de publieksprijs maken we dan bekend.

Het Prinses Christina Compositie Concours wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours, Stichting Halbertsma-Santee Thedinga, het K.F. Heinfonds, Stichting Ben Remkes Cultuurfonds en het Algemeen Nederlands Verbond (ANV)