Jurylid -

Roger Regter

Roger Regter is cellist. Hij jureert bij het concours in Veghel.

Studie: Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Huidige werkzaamheden: Solo-cellist Residentie Orkest, docent KC en Codarts, chauffeur Doelen Coach Service (bus, vrachtwagen).

Hobby’s: Wandelen, Darten en rijden met alles wat wielen heeft. De eerste twee hobby’s spreken voor zichzelf, de laatste wil ik graag even toelichten. Rijden heb ik altijd heel erg leuk gevonden. Pas toen ik bereikt had met mijn cello wat ik wilde bereiken, heb ik deze hobby verder uitgebouwd. Dit omdat het in aanvang betrekkelijk veel tijd heeft gekost. Nu ben ik in het bezit van alle grote rijbewijzen en werk ik regelmatig als buschauffeur bij Doelen Coach Service. Voor dit bedrijf rijd ik niet alleen kleine ritjes, dagtochten en orkesten, maar ook muziekreizen van Hannick.

Muzikaal hoogtepunt: eerste duetten met mijn eigen kinderen.

Leukste muzikale samenwerking: met Paul v. Vliet en Jurre Haanstra.

Musici die mij inspireerden: Rostropovich, Piatigorsky. Als klein jongetje was ik altijd al gebiologeerd door het prachtige onafhankelijke en eerlijke spel van Piatigorsky. Later bleek Piatigorsky de leermeester te zijn geweest van mijn eigen leraar, Godfried Hoogeveen. Op latere leeftijd heb ik het geluk gehad, dankzij prinses Beatrix en het KC om meerdere keren Rostropovich te mogen ontmoeten in verschillende zettingen. Een geweldige en integere man.

Dit wil ik de deelnemers graag meegeven: Studeer, studeer, leef en blijf altijd bij jezelf. Studeer voor jezelf. Als je op het podium zit, doe je dat in de eerste plaats omdat jij dat graag wilt. Geniet ervan en gebruik alle tips zodat je er echt wat aan hebt en leef positief.