Jurylid -

Rob Van de Laar

Rob van de Laar begon zijn hoornstudie aan het Fontys Conservatorium Tilbug. Hij sloot zijn bachelor studie af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Herman Jeurissen. Rob vervolgde zijn studie bij Wolfgang Vladar aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen. Van 2008 tot 2013 maakte hij deel uit van het Residentie Orkest, Den Haag. Hij vervolgde zijn loopbaan bij het Gelders Orkest. Vanaf juni 2016 is hij solo hoornist van het Mozarteumorchester Salzburg.

Als solist speelde hij met het Mozarteumorchester Salzburg in de Salzburger Festspiele, het Brabants Orkest, de philharmonie zuidnederland, Het Gelders Orkest, de Anhaltische Philharmonie Dessau, het Jeugdorkest Nederland, het Nederlands Studenten Kamerorkest  In Januari 2019 maakte Rob zijn debuut in de grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam met het Nederlands Philharmonisch Orkest met live NTR registratie.

​Rob heeft een grote voorliefde voor de kamermuziek en speelde op diverse nationale en internationale festivals als: het Orlando Festival, het Grachtenfestival, Amersfortissimo en het Tblisi International Wind Festival. In 2017 ontving Rob de Nederlandse Muziekprijs.

Sinds zijn emigratie naar Oostenrijk trekt hij in zijn vrije tijd graag de bergen in hetzij op de fiets of met de ski’s.

Rob: ‘Ik hoop dat jullie allemaal uitkijken naar je optreden en al veel van de voorbereiding geleerd hebben. Veel plezier en succes!’

Foto: Gisela Schenker