Jurylid - Jurylid

Bert Langenkamp

Bert Langenkamp is sinds 2001 trompettist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij studeerde trompet in Enschede aan het ArtEZ Conservatorium bij Herman Hopman en het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Masseurs. Bert heeft als freelance trompettist veel gespeeld bij verschillende orkesten en ensembles waaronder het Gelders orkest, Nederlands Balletorkest, Asko/Schönbergensemble, Orkest de Volharding en de Ebonyband. 

Meteen vanaf zijn prille begin als trompettist speelde hij vaak samen met zijn vader die kerkorganist is, en leerde zo al veel klassiek solorepertoire kennen. Ook deed hij al vroeg jazzervaring op in de Muziekschoolbigband. Zijn interesse in het spelen van verschillende muziekstijlen deed hem later besluiten Baroktrompet te gaan studeren bij Susan Williams aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, tot hij in 1998 solotrompettist werd bij het Noordhollands Philharmonisch Orkest. 

Naast trompettist in het KCO, is hij vaste speler bij het Concertgebouw Kamerorkest en het koperensemble van het Concertgebouworkest.