Klassiek Concours

Prijzen

Meedoen aan het Prinses Christina Concours is een bijzondere ervaring. Daarom krijgt elke deelnemer een certificaat van deelname als aandenken. Zo kun je thuis nog eens terugdenken aan je prestaties op het concours. Sowieso krijg je persoonlijke feedback van de professionele jury. Met hun tips wordt je spel nog beter en je plezier in muziekmaken nog groter.

Door deel te nemen maak je kans op mooie prijzen die altijd iets met muziek te maken hebben. Onze jury stemt de prijs altijd af op de deelnemer, zodat onze prijswinnaars zich maximaal muzikaal kunnen ontwikkelen. Zo kun je bijvoorbeeld een masterclass met een bekende musicus naar eigen keuze winnen. Of een solo-optreden met een bekend en professioneel orkest.

Prinses Christina Concours Academy
Prijswinnaars doen automatisch mee aan de PCC Academy: een talentontwikkelingstraject waarin je handvattenkrijgt om jezelf te ontwikkelen tot een creatieve, ondernemende en succesvolle muzikant. Tijdens de Academy doen prijswinnaars ook podiumervaring op met een optreden in onze rijdende concertzaal, de Classic Express, en andere podia in Nederland.

 

Een greep uit de prijzen van eerdere edities 

  • Een live-optreden met een kamer- of symfonieorkest uit de regio
  • Een tv- of radio-optreden
  • Een masterclass met een bekende musicus naar keuze
  • Concertkaarten, bijvoorbeeld, het Noord Nederlands Orkest of een concert naar keuze in het Concertgebouw
  • Gratis toegang tot de Gaudeamus Muziekweek
  • En veel, veel meer