Klassiek concours

Prijzen

Meedoen aan het Prinses Christina Concours is een bijzondere ervaring. Dat doe je niet elke dag! Daarom krijgt elke deelnemers van ons een certificaat van deelname als aandenken. Zo kun je thuis nog eens terug denken aan je prestaties op het concours. Tijdens het concours krijgt elke deelnemer bovendien persoonlijke feedback van de professionele jury. Met hun tips wordt je spel nog beter en je plezier in musiceren nog groter!

Daarnaast maakt iedere deelnemer kans op mooie prijzen. We reiken eerste, tweede en derde prijzen uit, er zijn Aanmoedigingsprijzen voor deelnemers die de finale net niet hebben gehaald en Eervolle Vermeldingen voor deelnemers die zich bijzonder hebben onderscheiden. Iedereen die meedoet aan de regioconcoursen maakt kans op een plekje in de Nationale Halve Finale of de Nationale Finale. Naast de professionele jury heeft ook het publiek een stem. Zij reiken de Publieksprijs uit!

Maximale ontwikkeling
De prijzen die we toekennen hebben altijd iets met muziek te maken en stimuleren je om nog meer en beter te worden. Onze jury stemt de prijs altijd op de deelnemer af, zodat onze prijswinnaars zich maximaal muzikaal kunnen ontwikkelen.
We proberen samenspel te stimuleren met het toekennen van bepaalde prijzen. Zo konden prijswinnaars deelnemen aan een zomercursus naar keuze om daar hun muzikale en communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen met het spelen van kamermuziek. Deze cursussen resulteren regelmatig in het ontstaan van duo’s en ensembles.

→ De prijzen voor het Prinses Christina Klassiek Concours 2021 zijn nog niet bekend. Kijk hier voor de prijzen die vorige editie zijn uitgereikt aan de winnaars van de Nationale Finale.

Foto: MajankaFotografie