Klassiek concours

Prijzen

Meedoen aan het Prinses Christina Concours is een bijzondere ervaring. Dat doe je niet elke dag! Daarom krijgt elke deelnemers van ons een certificaat van deelname als aandenken. Zo kun je thuis nog eens terug denken aan je prestaties op het concours. Tijdens het concours krijgt elke deelnemer bovendien persoonlijke feedback van de professionele jury. Met hun tips wordt je spel nog beter en je plezier in musiceren nog groter!

Daarnaast maakt iedere deelnemer kans op mooie prijzen. We reiken eerste, tweede en derde prijzen uit, er zijn Aanmoedigingsprijzen voor deelnemers die de finale net niet hebben gehaald en Eervolle Vermeldingen voor deelnemers die zich bijzonder hebben onderscheiden. Iedereen die meedoet aan de regioconcoursen maakt kans op een plekje in de Nationale Halve Finale of de Nationale Finale. Naast de professionele jury heeft ook het publiek een stem. Zij reiken de Publieksprijs uit!

Maximale ontwikkeling
De prijzen die we toekennen hebben altijd iets met muziek te maken en stimuleren je om nog beter te worden. Onze jury stemt de prijs altijd op de deelnemer af, zodat onze prijswinnaars zich maximaal muzikaal kunnen ontwikkelen. We proberen samenspel te stimuleren met het toekennen van bepaalde prijzen. Zo konden prijswinnaars deelnemen aan een zomercursus naar keuze om daar hun muzikale en communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen met het spelen van kamermuziek. Deze cursussen resulteren regelmatig in het ontstaan van duo’s en ensembles.

Foto: MajankaFotografie

Prijzen Nationale Finale Prinses Christina Klassiek Concours 2021 

Na te hebben vastgesteld of een finalist met een eerste, tweede of derde prijs wordt gehonoreerd, bepaalt de jury welke van de hieronder genoemde prijzen het beste past in de ontwikkelingsfase van de jonge musicus. Verder zijn er Eervolle Vermeldingen voor deelnemers die zich bijzonder hebben onderscheiden.

 • JON Prijs: Enkele solistische optredens met het Jeugdorkest Nederland.
 • Klassiek op het Amstelveld Prijs: Een solistisch optreden met het Concertgebouw Kamerorkest tijdens Klassiek op het Amstelveld op 11 september 2021.
 • AVROTROS Spiegelzaal Prijs: Een live-optreden in het radioprogramma ‘Spiegelzaal’ vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.
 • Festival Zeeland Klassiek Prijs: Coaching en optreden tijdens Festival Zeeland Klassiek van 2-11 juli 2021.
 • Muziekhaven Prijs: Coaching en optreden in Muziekhaven in Zaandam in seizoen 2021/2022.
 • Masterclass Prijs: Masterclasses bij een bekende musicus naar eigen keuze, ter beschikking gesteld door de Van Ommeren – de Voogd Stichting.
 • Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst Prijs: Een aantal lessen bij een vooraanstaande musicus in Nederland naar eigen keuze, aangeboden door de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst.
 • International Summer School Prijs: Deelname aan een internationale Summer School naar eigen keuze.
 • Internationaal Concertbezoek Prijs: Bezoek aan een of twee concerten van het idool van de winnaar in een Europese stad (inclusief reis en verblijf), aangeboden door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.
 • Ruud van der Meer Prijs: Een studiebeurs voor de finalist die door een grote podiumprésence reeds weet te communiceren met het publiek, aangeboden door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.
 • Koninklijk Concertgebouworkest Prijs: Twee concertabonnementen in een serie van het seizoen 2021-2022.
 • Publieksprijs: Een financiële bijdrage ter bevordering van de muzikale ontwikkeling. Toegekend door de kijkers en aangeboden door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.

Alle finalisten wonnen dit jaar tijdens de regionale concoursen de Academy Concertprijs: een ontwikkelingstraject met workshops in combinatie met podiumervaring op diverse podia in Nederland.