Klassiek concours

Maak kennis met Yasmine

Yasmine deed in 2019 in Maastricht mee aan ons klassieke concours. ‘Een hele leuke ervaring en zeker de moeite waard om mee te maken’, zegt ze daarover. Lees hier de terugblik van Yasmine op haar deelname.

‘Hi! Ik ben Yasmine, ik ben 15 jaar en ik speel fagot. Vorig jaar deed ik mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours in de regio Zuid 1, in Maastricht. Ik kom uit een echte muziekfamilie. Dat is ook de grote reden waarom ik muziek ben gaan maken. Als je ziet hoeveel plezier andere in muziek maken hebben, dan gaan je eigen handen automatisch jeuken. Ik ben gevraagd om fagot te spelen. Eerst wilde ik slagwerker worden, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik voor fagot gekozen heb!

Ik heb meegedaan aan het Christina Concours omdat ik graag wilde groeien. Meedoen aan het concours was een nieuwe ervaring en de tips die ik kreeg van de jury zijn natuurlijk heel fijn!

 

‘Eenmaal op het podium voelde ik me echt een soort ster.’

De sfeer tijdens het concours is erg leuk. Overal zie je muzikanten die allemaal muziek maken omdat ze er zoveel plezier aan beleven. Een grote music-family dus. 🙂

Mijn deelname verliep heel goed. Je wordt goed begeleid dus je weet wat je kunt verwachten. Eenmaal op het podium voelde ik me echt een soort ster. Ik heb héél erg genoten van het optreden! De jury gaat heel professioneel met je om en behandelt je daar ook naar.

Door mijn deelname aan het concours heb ik mezelf beter leren presenteren. Natuurlijk is optreden ook een beetje spannend, maar toen ik over mijn zenuwen heen was, voelde ik me best wel thuis op het podium. Ik zou anderen dan ook zeker aanraden om mee te doen met het concours. Het is een hele leuke ervaring en zeker de moeite waard om mee te maken!’

Klik hier voor meer informatie over ons klassieke concours
Klik hier om je in te schrijven