Klassiek concours

Maak kennis met Dagmawit

Dagmawit speelt viool en deed in 2019 aan ons concours in Enschede. ‘Ik zou iedereen die speelt, aanbevelen om mee te doen aan het concours. Je geeft je muzikaliteit niet alleen een boost, maar je leert ook om voor jury en publiek te spelen’, zegt ze over haar deelname. Lees hier de terugblik van Dagmawit op haar concoursdeelname. 

‘Hoi! Ik ben Dagmawit. Ik ben 16 jaar en ik speel viool. Vorig jaar deed ik mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours, in Enschede, regio Oost. Ik speel al best lang viool en vind het super leuk. Toen ik vroeger klein was, speelde mijn moeder wel eens een stukje op de viool. Dat vond ik zo mooi klinken dat ik ook begonnen ben met viool spelen.  Daarna ben ik er eigenlijk nooit meer mee gestopt!

Toen ik jonger was, deed ik mee aan De Muziekwedstrijd. Dat vond ik zo leuk dat ik ook mee ben gaan doen met het Prinses Christina Klassiek Concours!

 

Het jurygesprek bracht handige tips waar ik iets mee kon doen

De sfeer was super fijn tijdens het concours. Ik vond dat alles goed geregeld was en er was nog genoeg tijd en ruimte om naar andere deelnemers te luisteren. Ik had van te voren goed gestuurd, maar ik was toch best wel even zenuwachtig voor mijn opkomst. Achteraf gezien ging het eigenlijk best goed! Na afloop van het blok waarin mijn selectieoptreden zat, waren er jurygesprekken. Die vond ik erg positief en na het jurygesprek had ik handige tips gekregen waar ik iets mee kon doen!

Ik zou iedereen die een muziekinstrument speelt, aanbevelen om mee te doen! Je geeft je muzikaliteit niet alleen een boost, maar je leert ook om voor jury en publiek te spelen!’

Klik hier voor meer informatie over ons klassieke concours
Klik hier om je in te schrijven