Klassiek concours

Maak kennis met Arjan

Arjan deed in 2019 mee aan ons klassiek concours. Hij speelt trombone, is 19 jaar en deed mee in ons concours West 2. ‘Het concours heeft me een hoop ervaring gebracht op het podium’, zegt hij over zijn deelname. Lees hier de terugblik van Arjan op zijn deelname aan ons concours. 

‘Hi! Mijn naam is Arjan, ik ben 19 jaar en ik speel trombone. Vorig jaar heb ik meegedaan aan het concours in Haarlem en Zaandam (regio West 2). Als ik naar muziek luister, krijg ik altijd veel ideeën om zelf muziek te maken en voel ik de noodzaak om die ideeën dan ook echt uit te voeren. De trombone is een veelzijdig instrument dat de ruimte echt helemaal kan vullen met zijn geluid. Daarnaast zijn er veel kanten van het instrument nog niet ontdekt. Dat vind ik leuk: als trombonist kan ik mijn publiek kennis laten maken met klanken die ze nog nooit hebben gehoord.

 

Ik vond de sfeer tijdens het concours ontspannen en vrij

Ik deed mee aan het Prinses Christina Concours omdat ik wilde weten hoe het voelt om aan een concours deel te nemen. Ik vond de sfeer tijdens het concours ontspannen en vrij. Ik had best wat geoefend van te voren. Eerst heb ik een periode aan het stuk gewerkt, toen heb ik het even weggelegd en een aantal weken voor het concours pakte ik het stuk weer op. Dat werkt voor mij het best!

Ik zou anderen zeker aanraden om aan het Prinses Christina Concours deel te nemen. Het is een goede ervaring om mee te maken hoe het is om op een concours te spelen!’

 

Klik hier voor meer informatie over ons klassieke concours
Klik hier om je in te schrijven